Demanarem al Plenari reprovar a la regidora d’Educació per la sentència de les treballadores de les Escoletes

Els Socialistes de Gandia ens “felicitem” per l’anunci del govern de Gandia d’acatar la sentència i readmetre a les treballadores acomiadades il·legalment després de quatre sentències judicials condemnatòries.

Vicent Mascarell: “Felicitem a les 12 educadores que, després de dos anys de lluita, han aconseguit que se’ls torne el seu lloc de treball, i al sindicat UGT”.

Els Socialistes de Gandia es pregunten qui sufragarà el cost econòmic dels processos judicials, de més d’un milió d’euros, i qui assumirà la responsabilitat política en el cas.

Els Socialistes de Gandia demanaran en el Plenari de demà, a través d’una Moció resolutiva, la reprovació de la regidora d’Educació Marta Chàfer, després de la quarta sentència judicial que obliga al govern de la ciutat a reincorporar a les 12 educadores de les Escoletes acomiadades il·legalment a l’inici de la legislatura. Una quarta sentència que condemna el govern municipal i qualifica d’il·legal l’acomiadament, en vespres del procés de privatització de les Escoletes de la ciutat. La reprovació, inèdita en la història democràtica de la ciutat, busca responsabilitats polítiques per este cas.

Els Socialistes de Gandia s’han felicitat hui per l’anunci del govern, que acatarà la sentència i readmetrà a les 12 educadores municipals. Mascarell ha felicitat estes educadores, que “després de dos anys de lluita han aconseguit que se’ls torne el seu legítim lloc de treball, i també al sindicat UGT”, però s’ha mostrat “preocupat, perquè la seua readmissió sols serà un pegat”.

Mascarell s’ha preguntat també “qui sufragarà el cost econòmic dels processos judicials, amb unes costes de més d’un milió d’euros, i qui assumirà la responsabilitat política en el cas”. El regidor socialista considera també que “les quatre condemnes al govern han  provocat les primeres diferències públiques entre membres del govern i l’alcalde, perquè saben que la seua gestió ha estat nefasta, i per por a la prevaricació”.

Així, en el plenari de demà es debatrà per primera vegada la reprovació d’un regidor per buscar les responsabilitats polítiques que el govern municipal no ha executat fins ara.