Demanem a l’Ajuntament una ajuda d’emergència de 10.000 euros a favor de Nepal

Els Socialistes presentarem una moció en el pròxim Ple de l’Ajuntament de Gandia per a aprovar una ajuda d’emergència de 10.000 euros a favor de les ONG’s que treballen a Nepal. 10.000 euros és la tercera part del que l’Ajuntament de Gandia podria haver ingressat de no haver concedit gratuïtament l’explotació dels xiringuitos de la platja durant la Setmana Santa i el pont de maig.

El passat 25 abril, el país de l’Himàlaia va patir el pitjor terratrèmol des de 1934. Amb una magnitud de 7,9 en l’escala Richter el sisme ha provocat quantiosos danys materials (entre ells d’edificis declarats patrimoni de la humanitat) i humans: més de 7.000 víctimes i un nombre considerable de desapareguts i ferits. La destrucció ha provocat també que els supervivents s’enfronten a una greu crisi humanitària que afecta a quasi 10 milions de persones amb necessitats alimentàries, d’infraestructures bàsiques i equips de recerca i rescat.

El portaveu socialista, Vicent Mascarell, ha recordat que “l’Ajuntament de Gandia havia sigut fins a 2011 una corporació exemplar respecte a polítiques de cooperació i desenvolupament internacional amb l’aportació del 0,7% del pressupost municipal sense que per açò es desatengueren les necessitats dels de casa”.

Per açò, i davant l’absència de pressupost municipal, la moció també apel·la a recuperar el 0,7% encara que “sabem que l’alcalde Torró repetirà allò de ‘primer als nostres’, encara que açò no impedisca contribuir amb aquells que ho passen malament a milers de quilòmetres d’ací. Apel·lar a ‘primer els nostres’ per a no incorporar el 0,7% al pressupost municipal no és més que una excusa xenòfoba per a evitar admetre que la resta del món és igual quan no es tracta d’utilitzar-ho com a mà d’obra barata”.