Demanem en una moció que els 2’4 milions que resten per pagar per la Citroën es destinen a la remodelació del Jardinet

El Grup municipal Socialista ha formalitzat este matí un vot particular on demanava que continúe sent públic el sòl que el PP vol convertir en comercial, eliminant la funció comercial que ha previst el govern municipal, i a la que supedita la realització de l’aparcament en superfície i la remodelació mateixa de la Plaça del Jardinet. El regidor Vicent Mascarell ha assegurat que “veïns i comerciants del districte ens han traslladat la seua preocupació per una superfície comercial de més de 3300 metres quadrats, que matarà el xicotet comerç i la vida del propi districte de Corea”. Amb tot, Mascarell ha assegurat que “la necessitat del barri és la de places d’aparcament, i per això en demanem unes 600”. Mascarell ha recordat que el projecte del govern municipal, inicialment previst per a 500 places de pàrking, passa a sols 240 públiques.

D’altra banda, la regidora Diana Morant ha assegurat que, amb este vot particular, els Socialistes es mostren “clarament” a favor de dotar d’un pàrking per a Corea amb l’activitat esportiva complementària proposada pel Govern però “mai a canvi d’ofegar el barri per la implantació d’una superfície comercial que no amplia l’oferta comercial sinó que la substitueix, amb una clara competència deslleial”.

Diana Morant ha presentat una moció del Grup Municipal que es debatrà en el proper plenari i on proposen desvincular el projecte de pàrking del de remodelació del Jardinet, de manera que els 2,4 milions d’euros que resten per pagar pel concessionari de la Citroën dins el Pla Confiança, ara en un edifici buit, es destinen a la remodelació de la Plaça del Jardinet. Morant ha assegurat que la proposta busca que “els diners del Pla Confiança destinats a rescatar a un empresari vagen a remodelar el Jardinet, perquè Corea no és menys que altres barris on s’han fet inversions”. “Per què la inversió en el Jardinet ha de pagar-la un supermercat? No la mereixen els veïns?”, s’ha preguntat la regidora socialista.

Morant, que ha recordat que el Govern del PP ha pagat ja 2’5 milions d’euros per un concessionari que hui encara està buit i no s’utilitza, ha demanat que la quantitat que queda per pagar a l’empresa propietària del concessionari es destine a l’actuació “prioritària” de reforma del Jardinet, amb una modificació del PIP. “Un supermercat sols fa eixa inversió si creu que hi ha un volum de negoci, i eixe negoci ix a costa de matar els xicotets comerços”, ha afegit Diana Morant.

Morant ha assegurat que la iniciativa recull “les demandes dels veïns i els comerciants i la seua por a què, junt a la remodelació, vaja endavant una zona comercial que matarà el comerç del districte”.