Demanem la dimissió del regidor Just, l’obertura d’una investigació sobre la concessió del xiringuito 2 i no descartem acudir a la Justícia

El Portaveu del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Jose Manuel Orengo, ha anunciat hui que el grup socialista en el consistori forçarà una investigació sobre la concessió del xiringuito número 2 i ha demanat la dimissió del regidor de Platges, després que informacions publicades esta setmana vinculen la seua gestió a una empresa on el regidor de la Platja, José Vicente Just, figura com a administrador solidari, tot i que la seua empresa no va resultar l’adjudicatària en la concessió d’este xiringuito.

El regidor Vicent Mascarell ha denunciat la “incompatibilitat administrativa, jurídica i política” del regidor de Platges. Jose Manuel Orengo ha demanat “responsabilitats polítiques” per esta “incompatibilitat” que suposa que el regidor de la Platja gestione el xiringuito número 2, tot i no resultar adjudicatari, i li ha demanat que dimitisca. “Pepe Just ha de dimitir perquè resulta incompatible ser regidor i gestionar els xiringuitos que ell mateix adjudicava”.

En roda de premsa, Orengo, acompanyat de Vicent Mascarell, ha anunciat que, de no produir-se la investigació que els socialistes demanen, i de no convocar-se de nou la mesa de contractació que va adjudicar els xiringuitos de la Platja, els Socialistes acudiran a la justícia per tal que es depuren responsabilitats.

El Portaveu del PSPV-PSOE s’ha preguntat “què passa amb els negocis d’esta ciutat i què ocorre en este Ajuntament amb els negocis dels regidors del PP”. “En esta ciutat passen coses molt estranyes, que resulten incompatibles amb l’exercici de la política i que han de ser investigades a fons, caiga qui caiga”.

Antecedents

El regidor Vicent Mascarell ha explicat els antecedents d’este fet. Tot arranca amb la subhasta pública dels xiringuitos el passat 28 de març. Les empreses concessionàries estan obligades a respectar un plec de condicions que prohibeix expressament un canvi en la persona titular de la concessió, fet que, de produir-se, suposa una falta greu segons el plec.

El xiringuito 2 va ser adjudicat a l’empresa Antiguo Cine SL., qui, en contra del que ordena el plec, no és la que explota eixa concessió. És l’empresa Negoserp Bussiness SL, de la que José Vicente Just és administrador solidari, qui gestiona el xiringuito contravenint la normativa.

Mascarell ha demanat, documents en mà, que “s’aplique el plec de condicions, s’òbriga una investigació, s’inicie un procés sancionador i es revoque la concessió. De no fer-se, hi hauria inactivitat de l’Administració i acudiríem a la justícia”.