Demanem la paralització de un contracte de 38 milions d’euros davant l’evidència que De Pedro va poder participar com a intermediari

Després de conèixer que l’empresa Cofely, una filial de la multinacional francesa GDF Suez que ofereix serveis d’eficiència energètica, està enmig de la tempesta de l’Operació Púnica, els Socialistes de Gandia sol·licitem la paralització del procediment del contracte del servei d’estalvi energètic de l’Ajuntament de Gandia.

“És urgent convocar una comissió d’investigació amb llum i taquígrafs per a aclarir qualsevol dubte sobre este tema”, assenyala el portaveu del Grup Municipal Socialista, Vicent Mascarell. D’esta manera, ens sumem a la petició del Bloc-Compromís, perquè s’esclarisquen tots els dubtes que existeixen entorn de la relació de l’empresari detingut per presumpta corrupció Alejandro de Pedro i el Govern d’Arturo Torró.

Cal destacar que el procés per a la gestió del servei energètic de l’Ajuntament de Gandia està contaminat des d’un principi i replet d’irregularitats, ja la memòria es va publicar al desembre de 2012 i el procés de licitació va concloure el passat 29 de setembre, quasi dos anys després. D’igual manera, el Govern del PP va modificar els criteris de puntuació sense cap consens. D’altra banda, també destaca el pressupost de licitació, per un muntant de 38 milions d’euros i un període de 15 anys.

Així, els Socialistes demanem la paralització immediata de tot este procediment fosc ja que l’empresari Alejandro de Pedro —detingut per la seua implicació en la trama valenciana de l’Operació Púnica i que ha estat facturant des de 2012 a l’Ajuntament de Gandia—, podria haver actuat com a intermediari en este procés. I és que les investigacions policials apunten que De Pedro va participar en l’adjudicació d’altres contractes similars en diversos municipis governats pel PP.