Demanem la paralització del rescat milionari de l’aparcament del Prado a unes setmanes de les eleccions

Davant l’anunci efectuat el passat dilluns per part del portaveu del Govern local, Víctor Soler, referent a l’aprovació per part de la Junta de Govern Local de rescatar la concessió de l’aparcament subterrani de la plaça del Prado, que passaria a mans de l’Ajuntament de Gandia, des del Grup Municipal Socialista considerem que esta maniobra obscura pot acabar costant-nos als gandians més de 10 milions d’euros.

“Demanem la paralització d’este rescat milionari, efectuat ‘casualment’ a unes setmanes vista de les pròximes eleccions municipals”, ha indicat el portaveu socialista, Vicent Mascarell, qui ha exigit, davant l’opacitat del Govern local del PP, la convocatòria urgent d’una Comissió i un Ple on s’informe detalladament de tots els costos d’esta operació financera. “Si no es paralitza esta operació, els Socialistes entenem que amb este rescat estem davant d’un nou ‘pelotazo’ de l’alcalde Torró per tal d’afavorir els seus amics”, ha asseverat el portaveu del Grup Municipal Socialista.

Cal recordar que no és la primera vegada que el Govern local del PP pretén rescatar l’aparcament subterrani del Prado durant la present legislatura, ja que ja es va produir un primer intent fracassat mitjançant les gestions infructuoses portades a terme per l’empresa pública IPG, on l’exregidora del PP Lola Moncho estava al capdavant d’estes operacions. “Este procés es va avortar i no va arribar a bon port per uns motius que el Govern local del PP encara no ha aclarit. I, ara, a 70 dies de les eleccions municipals torna a posar-se damunt de la taula de manera sospitosa”, ha recordat Mascarell.

Així, el Govern local del PP ha ocultat que s’hauria d’indemnitzar a l’empresa que actualment gestiona l’aparcament subterrani del Prado, tenint en consideració el cost de les obres, el benefici industrial o el possible dany emergent. A més, el dèficit al qual fa referència el Govern del PP ve motivat per l’aplicació de la primera mitja hora gratuïta que va implantar el govern socialista per tal de potenciar el comerç del Centre Històric i la zona del Raval-Prado, una mesura que ara desapareix.

Per tant, davant la sospita que està operació no està encara definida, sol·licitem una comissió informativa on polítics, tècnics municipals i responsables de l’empresa concessionària donen les explicacions oportunes per a conèixer el cost real d’una operació que pot arribar a 10 milions d’euros.