Demanem que l’Ajuntament recupere el Teatre del Raval amb una programació teatral estable

El PSPV-PSOE de Gandia ha demanat hui que l’Ajuntament de la ciutat recupere el Teatre del Raval amb una programació teatral estable, assumint el lloguer del teatre o creant una partida amb inversió econòmica suficient per retornar la programació de teatre escolar, que el govern del PP va decidir eliminar, o ampliant l’oferta de caps de setmana que ja oferia la companyia. El Portaveu de l’Executiva del Partit i Vicesecretari de Comunicació, Jose Manuel Prieto, ha assegurat que “esta ciutat no pot permetre’s el luxe de que tanque un altre teatre, seguint el precedent del Teatre Serrano, que han tancat provisionalment”.

Prieto ha lamentat la “persecució ideològica” del govern del PP a la companyia Pluja Teatre i a tot el sector de la cultura de la ciutat, en la setmana en què ha decidit retirar l’escultura d’Antoni Miró o en la legislatura en què ha retallat la inversió municipal en Cultura un 44%, passant de 2.676.000 € en 2011 a 1.495.875 € del pressupost de l’Ajuntament en 2012.

El Portaveu del PSPV-PSOE ha demanat per això “deixar de marginar al món de la cultura, i millorar i ampliar amb finançament municipal la programació teatral escolar i de caps de setmana que oferia el Teatre del Raval i que el PP es va carregar, per evitar que este centre cultural desaparega definitivament”.

Jose Manuel Prieto ha recordat que ha estat el PP qui ha “matat” la cultura de la ciutat i, més en concret, el Teatre del Raval, amb “l’eliminació de la programació de teatre escolar, la pujada de l’IVA cultural al 21% o l’ofegament econòmic a Pluja Teatre”. Des del PSPV-PSOE han recordat que “el Teatre del Raval és un tret identitari de Gandia i forma part de l’imaginari de la nostra infància i és emblema de la cultura, el que, suposem, molesta al PP de Torró”.

Prieto ha afirmat que “no hi ha sector econòmic més productiu que el de la indústria cultural, que no s’està explotant a la ciutat de Gandia”, i per això ha demanat “rescatar, tal i com hem fet amb els taxis, els cinemes, les boleres o els concessionaris privats, un teatre que és alguna cosa més que un contenidor cultural, i que esdevé un generador de riquesa i coneixement per als ciutadans”. Des del Partit Socialista consideren que Pluja Teatre ha estat impulsora del coneixement i la llibertat a la ciutat, fomentant des d’abans de l’arribada de la democràcia una programació cultural i teatral per a totes les edats, convertida en referència en tot el territori valencià i en tret d’identitat de Gandia.