Demanem que l’amnistia de les multes de trànsit de les càmeres siga total, retroactiva i generalitzada

L’embolic de les càmeres de trànsit que han multat indiscriminadament centenars de ciutadans de Gandia ha provocat que els Socialistes hagen demanat hui que l’amnistia als ciutadans multats, anunciada per l’alcalde Torró, siga total, retroactiva i generalitzada. El regidor Vicent Mascarell ha advertit que “el govern del PP no pot seguir jugant amb la llei amb l’excusa de la seua majoria absoluta, prometent una amnistia a la carta als multats que pot ratllar la prevaricació”. Mascarell ha demanat en una petició formal que, després de l’alarma generalitzada i les centenars de queixes ciutadanes, es desmunten estes càmeres i es rescindisca el contracte amb l’empresa adjudicatària d’este servei.

Mascarell ha assegurat que de nou “el cost zero de Torró és una nova mentida, perquè estes càmeres que han multat indiscriminadament ens han costat 72.000 € als ciutadans de Gandia per tan sols tres mesos de servei”.

Els Socialistes han exigit una disculpa pública de l’alcalde, Arturo Torró, per haver sancionat de manera indiscriminada centenars de ciutadans, amb quantitats que superen els 200 €, tot i el compromís públic de no practicar cap multa, en contradicció amb l’anunci inicial, que prometia fer front al cost del servei amb les sancions dels ciutadans. Un assumpte que els Socialistes de Gandia han qualificat de “nova improvisació del PP”.

Una contracta fosca

Mascarell ha fet història del procés d’adjudicació del servei de càmeres de trànsit, que ha qualificat de “fosc, fet per invitació i sense publicitat”. Un procediment que convidà en efecte a tres empreses, i que s’anuncià al mes de setembre. Dos d’eixes empreses es retiraren i el servei fou adjudicat, per pressupost tancat, a l’empresa Omnivisión Seguridad SL. Amb l’anunci, el Govern es va comprometre a fer front al cost del servei amb les sancions als infractors. Després, l’Alcalde anuncià l’amnistia d’eixes sancions i hui arribem a les centenars de notificacions de ciutadans sancionats per estes càmeres “inútils i cares”.