Demanem un canvi en les xarxes socials de l’Ajuntament pel seu ús partidista i el menyspreu al valencià

La gestió de les xarxes socials oficials de l’Ajuntament de Gandia tornen a causar polèmica. El darrer capítol ha estat la disculpa del passat divendres al compte oficial del Consistori gandià en Facebook, per utilitzar el valencià en les comunicacions que fa als seus perfils institucionals.

Des del Grup Municipal Socialista exigim disculpes públiques al Govern local del PP pel menyspreu que fa, una vegada més, cap a la nostra llengua. “Esperem que el govern municipal rectifique. Li recordem al PP que existeix un acord municipal sobre els criteris d’ús del valencià a l’Ajuntament de Gandia”, ha assenyalat el portaveu socialista, Vicent Mascarell. Així, la normativa municipal aprovada en l’any 2004 és molt clara al respecte: “Els fullets informatius, les pàgines webs, els anuncis i les publicacions es faran en valencià”.

Els Socialistes també demanem un canvi profund en la gestió de les xarxes socials de l’Ajuntament de Gandia, ja que estan clarament polititzades. “El Govern del PP ha utilitzat des del primer dia d’esta legislatura els perfils institucionals de Facebook i Twitter per a fer-se ‘autobombo’ com a partit, amb diners de tots els gandians i utilitzant recursos públics amb una finalitat clarament partidista”, ha indicat Mascarell.

Cal recordar que en un passat Ple municipal el portaveu del Grup Municipal Socialista ja li va preguntar al alcalde de Gandia, Arturo Torró, quins eren els responsables de gestionar les xarxes oficials de l’Ajuntament de Gandia. En esta sessió plenària el primer edil es va negar, expressament, a facilitar els noms i cognoms dels responsables de les mateixes.

“Els perfils socials del Consistori gandià en lloc d’informar a la ciutadania, estan gestionats més bé per un departament de premsa del PP que per un departament de premsa de l’Ajuntament”, ha destacat Mascarell. D’esta manera, el Govern local utilitza perfils com el de Premsa de l’Ajuntament per a vendre les “bondats” del PP, silenciant als grups polítics de l’oposició. Curiosament, s’han donat casos en els quals es publica la resposta del Govern local del PP a acusacions de l’oposició que, pel contrari, no han tingut espai en el mateix perfil institucional.