Demanem una Comissió per la transparència i contra la corrupció per a què l’Alcalde “dóne la cara i explique de què viu i a qui adjudica cada contracta”

Després de conèixer dues adjudicacions sospitoses del Govern municipal en la mateixa setmana, els Socialistes de Gandia han anat més enllà de la simple proposta de “transparència” feta ahir per l’Alcalde, i demanaran una àmplia Comissió per la transparència i la corrupció que pretenen aprovar en el pròxim Plenari i fer que lidere el mateix Alcalde. Els Socialistes demanaran que esta Comissió tinga caràcter permanent, i que entre les seues tasques figuen saber de què viu i què ingressa cada regidor de l’Ajuntament, i també l’Alcalde, fer públiques les declaracions de béns i de renda dels regidors de l’Ajuntament, establir un règim d’incompatibilitats per als càrrecs públics i explicar els seus increments patrimonials i també esclarir els procediments de contractació i la seua publicitat. Una Comissió per la transparència que aporte “claredat i transparència, per evitar que este Alcalde i este Govern tinguen sempre la sombra de la sospita”, en paraules del regidor Vicent Mascarell.

Mascarell ha recordat que, a la venda d’un dels millors solars municipals a l’empresari propietari del pis on viu Torró, una notícia que es coneixia esta mateixa setmana, se suma l’adjudicació del quiosc de la Marquesa, ja anul·lada, a l’empresa d’un altre amic de l’Alcalde. Mascarell creu que “ja hi ha massa casualitats damunt de la taula que els ciutadans de Gandia es mereixen saber”. El regidor socialista ha recordat que esta última adjudicació es va paralitzar la mateixa setmana en què diversos escàndols qüestionaven la gestió del propi Torró i sols perquè els mitjans de comunicació s’assabentaren de la relació entre l’empresari beneficiat per la contracta del quiosc i el mateix Alcalde.

Vicent Mascarell ha assegurat que “l’Alcalde no es pot amagar darrere de la seua condició d’empresari per a no dir-nos de què viu i darrere de la família per a no dir-nos on viu”. Per a explicar estes qüestions, la seua activitat empresarial, els “pisos repartits per tot el món que no figuren en la seua declaració de béns” i les adjudicacions d’esta legislatura, els Socialistes pretenen que l’activitat d’esta comissió puga esclarir-les, i que el proper Plenari aprove la seua creació. “Si en dues setmanes tenim dues adjudicacions sospitoses, quantes així s’han produït en el que duem de legislatura?”, s’ha preguntat Mascarell.

Per la seua banda, la regidora Diana Morant s’ha referit a la darrera i “fosca” adjudicació coneguda, la del quiosc de la Marquesa, ja anul·lada. Morant ha demanat al regidor de Contractació, Víctor Soler, i al responsable de Cultura, Vicent Gregori, que “donen la cara i no es dediquen a convertir-se en víctimes davant dels mitjans de comunicació i dels ciutadans”. Morant ha assegurat, davant la pretensió de l’Alcalde anunciada ahir de “llevar del mapa políticament als socialistes”, que Torró no podrà “llevar del mapa ni als socialistes ni als ciutadans, i no anem a consentir tampoc que acabe amb la ciutat on fa negoci”. Per a Morant, “la víctima no és Torró sinó les treballadores de les Escoletes, els funcionaris, els de Gandia Televisió o les treballadores socials, a les que Torró sí ha llevat del mapa”.

 

Es reprenen les obres de l’Hospital Comarcal

Els Socialistes de Gandia s’han pronunciat també al voltant de l’anunci aparegut hui als mitjans, que es reprenen les obres de l’Hospital Comarcal, un anunci que ha passat inadvertit per al govern municipal i l’Alcalde Torró. La regidora socialista Diana Morant s’ha felicitat per l’anunci de reinici de les obres, al temps que ha lamentat que “l’Alcalde de la ciutat estiguera preocupat per l’Escola d’estiu del PP, els seus negocis i les seues empreses i no per un anunci tan important com és esta infraestructura per a la ciutat, que senzillament desconeixia el govern del PP”.