Desenes de ciutadans se sumen simbòlicament al vot en contra del camp de golf

La imatge d’Arturo Torró abandonant el plenari escoltat per la policia quedarà en la retina. I és que ahir van ser nombrosos els assistents al plenari extraordinari -convocat a primera hora del matí per a dificultar l’assistència- que van expressar la seua oposició al camp de golf. També les treballadores del servei de neteja d’edificis públics, que voran retallades els llocs de treball o les hores contractades, van assistir a las sessió en què la majoria absoluta del PP va aprovar en solitari gastar 2,5 milions d’euros en un camp de golf en la Marjal. L’alcalde, incapaç de dialogar ni de raonar les seues decisions, va haver d’escudar-se en la policia local per a evitar els assistents, el comportament dels quals va ser, en tot moment, exemplar.

El portaveu socialista, Vicent Mascarell, ha assenyalat que no troba justificació a què “mentre el govern municipal del PP retalla en beques de menjadors i en les associacions, desmantella les polítiques socials, tanca el Serrano, privatitza les Escoletes i redueix les hores i precaritza el treball de la contracta de neteja d’edificis públics, gaste més de 3,5 milions d’euros perquè 4 gats juguen al golf. Una quantitat a la que s’ha de sumar el mig milió d’euros anual de manteniment del camp.

Sense cap dubte, darrere del pompós nom “Pla especial de protecció de la marjal”, s’amaga en realitat la construcció d’un camp de golf que sols compta amb l’informe favorable de l’empresa contractada per a desenvolupar el projecte, ja què tant els informes municipals com els de la conselleria qüestionen la viabilitat econòmica i mediambiental del projecte. De fet, dels 4,5 milions d’euros pressupostats, sols es destinen 25.000 euros a la recuperació dels ullals i 120.000 a la de les zones degradades de la Marjal.

En arribar la votació, el PP ho va aprovar en solitari amb el vot en contra dels deu regidors socialistes i el dels ciutadans congregats que, simbòlicament, van alçar la mà per a expressar el seu rebuig. El PSPV-PSOE havia proposat al govern aprovar el Pla de protecció de la Marjal si retirava la proposta de camp de golf.