Diana Morant anuncia una Ciutat Esportiva amb piscina de 50 metres i pavelló multiusos

L’alcaldessa de Gandia i candidata a la reelecció, Diana Morant, ha donat a conéixer hui el principal projecte en matèria esportiva del Programa de Govern dels socialistes per als pròxims anys: la creació d’una Ciutat de l’Esport enfront del campus universitari del Grau, la qual inclourà la tan anhelada piscina de 50 metres i un pavelló multiusos amb capacitat per a 4.500-5.000 espectadors. I és que, amb un govern socialista a la ciutat, “la pròxima legislatura serà la de l’esport”, ha recalcat.

La Ciutat Esportiva s’ubicarà en un solar públic de 30.000 metres quadrats, amb possibilitat de creixement fins a 200.000 metres quadrats. La piscina de 50 metres s’inclou en una infraestructura aquàtica que també contempla una piscina complementària i una altra annexa, així com una zona de caràcter lúdic i recreatiu amb SPA i sauna.

Per als Socialistes de Gandia, l’esport és transversal i estratègic. “Ha arribat l’hora de l’esport, una vegada cobertes les grans necessitats que tenia la ciutat en educació, sanitat i justícia”, ha apuntat Diana Morant, qui ha afegit que “només hem pogut hem posat damunt de la taula la necessitat de créixer en infraestructures esportives”.

La regidora d’Esports, Lydia Morant, ha explicat que les actuals piscines del poliesportiu estan arribant al final de la seua vida útil, i tenen deficiències pel pas del temps. “Així, hem de planificar cara al futur, amb noves instal·lacions que seran rendibles i sostenibles. Es tracta d’espais que no van a quedar-se buits, amb un gran ús diari per la alta demanda que hi ha estos moments”, ha assenyalat la número 7 de la candidatura del PSPV de Gandia a les pròximes eleccions municipals.

Lydia

Pel que fa al nou pavelló d’usos múltiples que acollirà la Ciutat Esportiva, a més d’activitats esportives podrà albergar esdeveniments multitudinaris, com ara concerts. “Estem convençuts que Gandia es mereix una infraestructura d’este nivell, per a poder albergar esdeveniments de gran envergadura que també atrauen turisme”, ha indicat Lydia Morant.

L’alcaldessa de Gandia ha recordat que “els socialistes hem sigut els pares de les instal·laciones esportives a la nostra ciutat, les quals van ser pioneres fa trenta anys. Però hem de reconéixer que moltes d’elles han quedat obsoletes i molt limitades per l’ampla i diversa pràctica esportiva que hui en dia es porta a terme a la ciutat”. En este sentit, tan sols hem d’observar esta dada: el poliesportiu municipal té, mensualment, 50.000 passes.

D’esta manera, a hores d’ara s’estan revisant totes les infraestructures esportives ja existents i que necessiten d’una renovació urgent per a portar endavant un ambiciós Pla Director. “Anem a donar un gran salt qualitatiu en instal·lacions esportives. Ja estem treballant, juntament amb els clubs esportius gandians, en un Pla Director que cobrirà les seues pròpies necessitats”, ha destacat Diana Morant.

La candidata socialista a l’alcadia ha garantit que “hi haurà una partida pressupostària, any rere any, que farà possible que el Pla Director siga viable i puga vore la llum en un termini de 5-6 anys”. Al mateix temps, es buscarà la col·laboració públic-privada que tan bé ha funcionat esta legislatura. “Però garantim que el Pla Director podrà executar-se amb recursos econòmics del propi Ajuntament. Tot i que si vénen de fora, millor que millor”, ha apuntat Diana Morant.

Picornell

Per la seua banda, el president de la Junta del Districte del Grau i número 4 de la candidatura dels Socialistes de Gandia, Miguel Ángel Picornell, ha posat de manifest que el districte marítim torna, una vegada més, ha d’estar de moda amb la Ciutat Esportiva i noves infraestructures esportives. “En el sector de les Foies hi ha una parcel·la de 7.000 metres quadrats que contempla usos esportius. Volem que els grauers puguen practicar esports en bones condicions. Allí estem dissenyant espais oberts a tota la ciutadania per a esportistes no professionals”, ha destacat Picornell.

“Gandia tenia un deute amb els nostres esportistes. Les infraestructures esportives, que generen molta economia sobretot amb el binomi esport-turisme, havien de posar-se al mateix nivell d’eixe gran treball i esforç que estan fent tots els clubs esportius”, ha conclós Diana Morant.