Diana Morant aplaudeix i agraeix al Govern Central l’atenció a la petició de Zona d’Emergència realitzada per Gandia

Gandia 5 de setembre 2018.- “El fet que el Consell de Ministres declare el pròxim divendres ‘Zona d’Emergència’ l’àrea afectada per l’incendi és una grandíssima notícia per a la nostra ciutat; una notícia que tots estàvem esperant. Un fet necessari i extraordinari, atés que no és habitual este reconeixement, que demostra la responsabilitat i sensibilitat del Govern Central cap al drama que vam viure; la seua diligència (demà farà un mes de l’inici del foc); i que sap atendre les reivindicacions de les ciutats afectades i del veïnat”.

Així ho ha manifestat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, qui ha agregat que esta declaració permetrà habilitar noves ajudes als afectats i que les administracions actuen de manera directa amb l’objectiu de reparar com més prompte millor els danys de l’incendi.

Precisament, una de les primeres mesures que va prendre l’Ajuntament tras iniciar-se l’incendi a Llutxent va ser la convocatòria d’un plenari extraordinari en el qual es va aprovar per unanimitat sol·licitar al Govern de la nació la declaració de la zona Marxuquera Alta, urbanitzacions Montesol, Montepino, Las Cumbres i la Ermita, i la resta de zones d’este municipi danyades “com zones afectades greument per una emergència de protecció civil a causa de l’incendi”.

Des d’aleshores, ha continuat Morant- “hem estat demanant que la nostra sol·licitud s’incloguera en els plans del Govern d’Espanya, per la qual cosa, una vegada esta petició ja està en vies de materialitzar-se no podem més que expressar la nostra gratitud a l’Executiu Central per la seua rapidesa i perquè ha sabut estar a l’alçada de les circumstàncies. S’han complit les expectatives”.

 

L’alcaldessa ha valorat l’excel·lent interl·locució entre les administracions superiors des que es va iniciar l’incendi (la Generalitat, el Ministeri o la Delegació del Govern); una interl·locució amb línia directa amb els màxims responsables que està donant “molts bons fruits amb rapidesa i eficiència”.

Morant ha recordat que dies després que l’Ajuntament demanara en el plenari la declaració de Zona d’Emergència, el ministre de Foment, José  Luis Ábalos, va visitar la zona afectada, va escoltar el veïnat i es va comprometre a assumir peticions, “uns compromisos que es veuen complits. Estem en condicions de dir que ja sabem que podem comptar amb les nostres administracions superiors”.