Diana Morant arranca a Ximo Puig el compromís de finançar la rehabilitació de l’edifici de Correus per a usos educatius i culturals

“Durant quatre anys hem treballat braç a braç amb els ajuntaments per a superar el desastre que va fer el PP. Ara podrem posar en marxa projectes com la recuperació de l’edifici de Correus”. L’anunci el va realitzar anit el president de la Generalitat que revalidarà el càrrec, Ximo Puig, a la Casa del Poble dels Socialistes de Gandia després de suspendre’s per la pluja l’acte central de campanya. Va ser l’alcaldessa de Gandia i candidata a revalidar el càrrec pel PSOE, Diana Morant, qui va arrancar a Puig el compromís de finançar la rehabilitació de l’emblemàtic immoble per a usos educatius i culturals.

La recuperació de l’edifici situat en la plaça del Rei Jaume I és un dels projectes estratègics que el Partit Socialista de Gandia ha inclós en el seu Programa de Govern i que es podrà dur avant la pròxima legislatura. Fa uns dies, la mateixa alcaldessa va exposar les línies generals d’este ambiciós projecte que dinamitzarà el centre històric i que, atés que comptarà amb una inversió de la Generalitat, serà d’ús i gestió completament pública.

El projecte ja s’està redactant i inclou alguns detalls com la inversió, que s’ha calculat en quasi tres milions d’euros. Els dissenys preveuen un edifici de nova planta, que conservarà la façana així com tota la seua ornamentació pròpia de la segona meitat del segle XX. Les previsions apunten que el projecte podria arrancar este mateix 2019 i les obres acabarien en la pròxima legislatura.

Al costat de Diana Morant, el president va recordar que durant estos quatre anys, tant des dels ajuntaments de progrés com des de la Generalitat, s’ha fet un treball “encomiable” posant l’atenció a millorar la vida de les persones. Concretament, Gandia tenia una “situació extremadament complicada i de gran dificultat després d’anys de mala gestió i balafiament del PP. Però ha sigut possible revertir esta situació gràcies a la tenacitat, rigor i capacitat de l’alcaldessa, Diana Morant, i el seu equip, que han posat ordre en una institució que estava en fallida”.

Puig també va al·ludir al fet que la Generalitat va aprovar fa unes setmanes un decret amb alguns municipis que es troben amb especials dificultats, com és el cas de Gandia, i que permetrà el sanejament definitiu dels comptes assegurant els serveis públics. Morant, per la seua part, va assenyalar que este decret aprovat per la Generalitat Valenciana, “ens permetrà eixir dels números rojos sense haver de demanar-li més esforços a la ciutadania per a solucionar la mala gestió del PP. I amb els deures fets, tenim tota la credibilitat de ser un govern seriós. És el que necessitava Gandia”.

frances_190521_0134

La candidata socialista també va voler agrair al president el compromís i aprovació de la inversió pública més gran que es produirà a la ciutat. Més de 70 milions d’euros que es transformaran en el Pla Edificant amb la reforma de 13 centres educatius públics; el nou Palau de Justícia; l’enderrocament de l’antic hospital i el complex sociosanitari de Roís de Corella; la xarxa pública d’Escoletes amb el tram de 2 a 3 anys gratuït; el programa Xarxa Llibres o les beques de menjador, entre d’altres.

“Ha sigut el govern socialista de Ximo Puig qui ha permés recuperar la normalitat en la nostra ciutat gràcies a l’alineació del govern socialista a Espanya i en la Comunitat Valenciana”. Ara, va continuar l’alcaldessa, “arriba la millor etapa de Gandia. Cal arrodonir la victòria socialista del 28A i fer que el Partit Socialista guanye el pròxim diumenge”, ha reclamat Morant. “A Gandia diem que si guanyem els socialistes, guanya Gandia i guanya la ciutadania”, va concloure.