Diana Morant: “El nostre Programa de Govern està fet per la gent i per a la gent”

Els Socialistes de Gandia ja han preparat el document del seu Programa de Govern amb el qual es presenten a les eleccions municipals del pròxim 24 de maig, on hui s’enceta un procés d’un setmana on la ciutadania podrà realitzar esmenes i aportar més propostes mitjançant la web dianamorant.es, i que conclourà dissabte 18 d’abril amb una convenció oberta a la ciutadania a les 10 del matí al Palau Ducal.

“Es tracta d’un Programa de Govern fet per la gent i per a la gent, el qual és molt sensat, responsable i sincer”, ha indicat Diana Morant, qui ha destacat que “és un programa amb els peus a terra perquè la situació ha canviat i hem d’adaptar-nos a un nou escenari polític i econòmic”.

Morant s’ha congratulat que el Programa de Govern dels Socialistes de Gandia haja aconseguit sumar les necessitats i inquietuds de la gent del carrer. “Hem incorporat qüestions del dia a dia. En definitiva, xicotetes coses per a millorar la qualitat de vida de les persones que han fet  molt gran el document del nostre Programa de Govern”, ha assenyalat la candidata socialista a l’alcaldia.

Per la seua banda, Juan José Moragues i José Manuel Prieto, com a coordinadors del Programa de Govern, han remarcat que el procés d’elaboració del mateix ha estat molt participatiu, amb un profund treball de més de quatre mesos, les aportacions de més de mil persones, un centenar d’informes d’experts i 90 reunions amb col·lectius a l’Espai de les Idees, les quals s’han conformat en 330 propostes concretes distribuïdes en 7 apartats.

Moragues ha manifestat que “ha estat una experiència extraordinària i una tasca apassionant poder conéixer el que pensen les persones i els col·lectius de la nostra ciutat”. Els tres primers apartats del Programa de Govern es centren en conceptes d’acció política, mentre que els tres següents inclouen polítiques de benestar social i igualtat —com ara la proposta de destinar el 2% dels contractes i serveis de l’Ajuntament per a les associacions que treballen en silenci pel benestar de les persones—, així com les idees de “ciutat saludable” —on s’inclou el projecte per a l’edifici de l’antic hospital— o “ciutat amable” —Gandia no pot continuar sent una ciutat crispada—.

Este Programa de Govern tampoc oblida l’economia enfocada a l’ocupació, amb els objectius de reduir el deute i que l’Ajuntament pague quan marca la llei. “L’Ajuntament no pot ser una oficina de treball, sinó ha de ser un lloc on es facen polítiques per a generar ocupació”, ha indicat Juan José Moragues. El seté apartat inclou les propostes de cada barri de la ciutat.

El vicesecretari general del PSPV-PSOE, José Manuel Prieto, ha agraït el treball exhaustiu i minuciós de totes les persones i col·lectius que han aportat propostes. “En un moment on sembla que ja ningú no creu amb la política, els Socialistes de Gandia podem estan molt orgullosos i dir amb la cara ben alta que hem donat participació a tota la ciutadania”, ha destacat Prieto.