Diana Morant: “Els socialistes apostem per les polítiques de dignitat, com ara l’educació, la sanitat, la igualtat o la memòria històrica”

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, acompanyat de la candidata socialista al Congrés Ana Botella i els alcaldes de Gandia, Xàtiva, Cocentaina i Castelló de Rugat (Diana Morant, Roger Cerdà, Mireia Estepa i Antoni Esquinas), va tancar a Gandia la campanya de les eleccions generals en l’àmbit autonòmic, amb la presència de 500 persones que van desafiar al fred en la cèntrica plaça del Rei Jaume I.

Diana Morant, qui va exercir d’amfitriona de l’acte, va destacar que “ací estem en un moment històric, ja que durant els 112 anys d’història de l’Agrupació local i els 40 anys d’ajuntaments democràtics on els socialistes hem governat 32 anys a la ciutat, mai s’havia tancat una campanya a nivell autonòmic a Gandia i amb la presència d’un president de la Generalitat”. També va assenyalar que el 28 d’abril es va fer història a Gandia, ja que feia 30 anys que el PSOE no guanya unes eleccions generals, afegint la victòria socialista dels comicis municipals del 26 de maig.

Les eleccions les guanya o les perd qui governa. Així, la ciutadania ja va dir clarament la passada primavera que aprovava la gestió del Govern de Pedro Sánchez, del Consell presidit per Ximo Puig i dels municipis amb alcaldes socialistes arreu de tot el territori valencià, com Gandia”, va indicar Morant, afegint que “hem patit estos mesos la intolerància d’assumir el que ja havien votat els ciutadans, perquè alguns amb irresponsabilitat han posat per damunt els interessos personals i partidistes enfront de la legitimitat de les eleccions i la voluntat dels espanyols”.

Per part seua, el president de la Generalitat va assegurar que en estos moments els partits de la dreta i la ultradreta estan posant en qüestió les autonomies, la qual cosa va considerar com a “un engany a la societat”, perquè “quan l’extrema dreta ataca les autonomies, està atacant els drets de la ciutadania”. En este sentit, va recordar que “la primera llei que va aprovar el Govern del Botànic va ser la universalització de la sanitat, perquè en este país no es deixa a ningú sense assistència sanitària, tinga papers o no tinga papers, perquè esta és una societat més decent des del moment en què tots tenim dret a la sanitat”.

Diana Morant va voler finalitzar la seua intervenció indicant que “hem de dir-li a la gent que no pot fallar-nos, ja que els socialistes estem apostant clarament per les polítiques de dignitat, com ara l’educació, la sanitat, la igualtat o la memòria històrica”. L’alcaldessa de Gandia també va destacar que un company de l’Agrupació local, quan el passat 24 d’octubre es va exhumar al dictador Franco del Valle de los Caídos, va comprar el periòdic del dia i li’l va dipositar en la làpida del seu avi. “Quants periòdics s’hagueren tingut de comprar, per a portar a tantes i tantes làpides i foses comunes per tal de reparar el dany que va fer el franquisme?”, es va preguntar en veu alta la secretària general del PSPV-PSOE de Gandia.

El President Puig va incidir amb què “este diumenge ens juguem més que una elecció; ens juguem el treball conjunt d’estos 40 anys i tindre un president que governe per a totes les persones que entenen la diversitat d’Espanya”, al mateix temps que va assegurar que es tracta d’harmonitzar i buscar solucions i l’única és des de la racionalitat, defensant la llei i el diàleg. “L’única alternativa al Partit Socialista és la que està hegemonitzant l’extrema dreta. Mentixen i qüestionen assumptes que en estos quaranta anys donàvem per superats. Volen trencar el sistema del benestar i la igualtat”, va indicar.

Finalment, va apuntar que “el que passa ací no passa a Europa”, al mateix temps que va assenyalar les dificultats de Pedro Sánchez per a explicar a la resta de líders europeus com la dreta d’Espanya s’alia amb l’extrema dreta. D’esta manera, va recordar que “ací no sols han pactat, han aprovat en la Comunitat de Madrid una proposta de l’extrema dreta que diu que il·legalitzaran partits, la qual cosa demostra que és dramàtic que les dretes estiguen agenollades davant Abascal. Estan tots contra Pedro Sánchez, però no tenen un projecte per a Espanya, perquè només el PSOE el té”, va concloure.