Diana Morant: “Els socialistes de Gandia i de València hem fet possible el nou hospital en Roís de Corella”

La candidata del PSOE de Gandia a l’alcaldia, Diana Morant, acompanyada per la número 5 de la llista electoral, Liduvina Gil, han visitat este matí les obres d’enderrocament de l’antic hospital Francesc deBorja en el barri de Roís de Corella. Una vegada realitzada tota la part del treball no visible des de l’exterior consistent en la demolició de la part interior amb la retirada de finestrals, portes, mobiliari divers, conduccions d’aire condicionat, cristalls, cablejat i sanejament, la setmana passada es van iniciar els treballs de demolició exterior de l’edifici.

Diana Morant ha informat que els treballs van a bon ritme i que s’estan complint els terminis previstos i seguint el projecte de demolició segons criteris que garantixen les mínimes molèsties possibles malgrat l’envergadura dels treballs. Tot el material que sorgix de l’enderrocament està sent reciclatge. D’una banda, tots els materials metàl·lics se separen i envien a empreses encarregades de la seua reutilització, mentre que els enderrocs seran triturats per a utilitzar-los com a material per a la construcció.

frances_190522_0350

“Els socialistes estem satisfets perquè hem sigut la força política que ha fet possible esta obra. Es tracta de l’obra d’ederrocament d’un hospital més gran que ha realitzat la Generalitat”, ha destacat la candidata socialista. Segons la direcció facultativa de l’obra, s’ha demostrat l’enderrocament com la decisió més encertada, ja que s’han detectat moltes fallades estructurals a causa de l’antiguitat de l’obra.

La nova infraestructura constarà de tres edificis. El primer és un Centre de Salut que se sumarà als ja existents de Corea i Beniopa. Este centre atendrà a prop de 20.000 ciutadans i prestarà serveis que també s’estendran a tota la comarca. El segon edifici serà el de Salut Pública, mentre que el tercer es destinarà a Salut Mental i la Casa del Pacient on tindran cabuda tots els col·lectius sociosanitaris de la ciutat. La infraestructura també contempla una gran plaça i una reserva d’espai per a futures prestacions que puguen ser necessàries.

“Esta és la infraestructura que necessita ara la ciutat i la comarca, però no ens tanquem a ampliar-la en funció de les necessitats que tinguem”, ha explicat Morant, qui ha afirmat que “som els únics que tenim l’autoritat moral d’haver fet el treball en esta legislatura, quan altres formacions polítiques parlen d’estos edificis però sense haver recolzat en res tot el treball que hem realitzat”. 

Sobre la situació que es va donar a principi d’esta legislatura, l’alcaldessa ha recordat que l’hospital havia sigut totalment desmantellat i que, fins i tot, se li havia retirat la llicència el que impedia la seua reobertura. “Els socialistes de Gandia i de València, de la mà de la Conselleria de Sanitat, ho hem fet possible. Va ser un compromís electoral i ja ho estem complint. D’ací a poc estarem gaudint d’un edifici d’avantguarda”, ha finalitzat Diana Morant.

Per part seua, Liduvina Gil ha informat que ahir va tindre lloc una reunió en la Conselleria de Sanitat on s’ha constatat la bona marxa dels treballs: “És un espai que prestarà un gran servei a la barriada i la ciutat. La Conselleria ja ha realitzat una reserva d’espai per a necessitat futures. A més, ens han confirmat que hi haurà servei d’atenció a crònics de dia amb el que evitarem molts desplaçaments als afectats”. 

La presidenta de la Junta de Districte de Roís de Corella i número 5 de la candidatura socialista també ha remarcat que “l’aposta de la Conselleria i del Govern del Botànic per Gandia és clara, i estem convençuts que amb un govern del mateix color a nivell local, autonòmic i estatal Gandia podrà avançar molt més”.