Diana Morant: “En les eleccions no ha guanyat el PSOE ni el Govern local, ha guanyat Gandia”

El 26 de maig de 2019 serà una altra data inoblidable per a la memòria dels Socialistes de Gandia. I és que quatre setmanes després del triomf en les eleccions generals i autonòmiques (després de 30 i 28 anys, respectivament), el socialisme gandià va tornar a viure ahir una altra nit històrica amb una clara i contundent victòria en les eleccions municipals.

Dotze anys després, el PSOE ha tornat a guanyar uns comicis locals a la ciutat de Gandia, sent l’únic partit dels quatre que han aconseguit representació en la Corporació municipal que ha incrementat el nombre de vots i millorat els resultats respecte al 2015. Així, els Socialistes de Gandia han obtingut 11 regidors (4 edils més dels que tenia), amb quasi el 36% dels sufragis (10 punts més) i 11.906 vots (amb una pujada de 2.415 vots més que en 2015).

Centenars de persones van celebrar la victòria socialista en el carrer Abat Sola, al costat de la Casa del Poble, on l’alcaldessa de Gandia i candidata que ha revalidat el càrrec, Diana Morant, es va dirigir a tots els assistents afirmant que “hui no ha guanyat el PSOE ni el govern dels últims quatre anys: hui ha guanyat Gandia”. Morant va recalcar que “ha guanyat Gandia en eixe projecte que té de ciutat moderna, responsable, que cuida de les seues persones i que mira cap al futur”.

Diana Morant va destacar que els socialistes ara tenen la consciència de l’enorme responsabilitat que significa que la ciutadania haja dipositat la seua confiança i la seua esperança amb ells. “Però eixa responsabilitat la correspondrem amb perseverança i amb un compromís en cadascun dels ciutadans de Gandia, ens hagen votat o no”, va afegir.

La primera edil de Gandia també va recordar que fa quatre anys la situació era una altra. “En 2015 Gandia també va dir que el PP no podia continuar governant esta ciutat i que volia canvi, el qual també va arribar de la mà dels socialistes. I, esta vegada ens avaluaven a nosaltres com a govern, i hem guanyat”, va indicar.

2

D’altra banda, Diana Morant ha efectuat hui una valoració dels resultats de les eleccions davant les portes de l’Ajuntament, juntament amb el número 2 de la candidatura socialista, José Manuel Prieto, reiterant que “qui ha guanyat és Gandia, i ho diguem perquè ens ho creguem”.

 L’alcaldessa de Gandia ha assenyalat que “els socialistes ens preguntàvem que si a Gandia es podia gestionar bé i guanyar les eleccions, ja que sempre hem pres les decisions amb responsabilitat, sense pensar amb quin resultat ens donaria a les urnes. I, ara, quan hem sigut avaluats per la ciutadania ens ha dit que hem fet el que tocava”.

Morant ha afegit que “en la nova legislatura tenim la responsabilitat de no defraudar a ningú i que càpiguen cadascun dels projectes personals dels gandians. I és que les persones encara tenen problemes, i hem de solucionar-los perquè tinguen una vida digna i una oportunitat vital en la nostra ciutat. Amb eixa responsabilitat anem a continuar treballant”.

De cara a la legislatura 2019-2023, Diana Morant ha destacat que “serà apassionant poder gestionar una etapa preciosa que va a obrir-se en Gandia”, amb nombrosos projectes de ciutat i on ja està en marxa la gran recuperació econòmica de la ciutat gràcies al suport dels governs socialistes de Ximo Puig i Pedro Sánchez. Morant també anhela sumar a totes les forces polítiques en les qüestions importants per a Gandia, deixant de costat les discussions estèrils.

Per últim, la candidata socialista que revalidarà l’Alcaldia de Gandia el pròxim 15 de juny ha donat les gràcies als gandians i gandianes pel seu suport i la seua confiança, assegurant que “els socialistes no anem a fallar-los”.

 Per la seua banda, el coordinador del Comité Electoral, José Manuel Prieto, ha agraït en nom de tot el partit l’immens treball i el gran esforç de totes les persones que s’han implicat en la campanya electoral, així com dels més de 400 interventors i apoderats amb què va comptar el PSOE en les eleccions d’ahir, “duent a les meses electorals eixa alegria i sinceritat amb les que hem explicat el projecte de ciutat que tenim”. Prieto també ha manifestat que “els socialistes tenim ara un doble repte: correspondre a la confiança que ens ha dipositat els gandians i fer-ho amb molt més treball, si cap, del que ja hem portat a terme durant la legislatura que ara acaba”.

El màxim responsable de la campanya electoral dels Socialistes de Gandia se sent molt satisfet de la mateixa, ja que “per primera vegada no hi ha hagut crispació ni enfrontaments, com així hem governat els socialistes la ciutat els últims quatre anys. Al final, la ciutadania ha valorat el trellat amb el qual s’ha explicat la situació de Gandia, i ha entés que s’havia d’avançar i no retrocedir”.

3

Els regidors i les regidores que conformaran el Grup Municipal Socialista durant la legislatura 2019-2023, juntament amb l’alcaldessa Diana Morant, seran José Manuel Prieto, Carmen Fuster, Miguel Ángel Picornell, Liduvina Gil, Vicent Mascarell, Lydia Morant, Salvador Gregori, Amparo Victoria, Nacho Arnau i Juana Navarro (amb sis cares noves si també es compten a Mascarell i Gregori, que han ostentat els càrrecs de directors generals d’Ubanisme i Economia, respectivament, esta legislatura).