Diana Morant: “Està més d’actualitat que mai haver de defensar la llibertat i la democràcia”

Els Socialistes de Gandia han dut a terme este matí al cementeri municipal la seua tradicional commemoració del Dia del Treball. Este acte reivindicatiu ve efectuant-se des de la Transició a la ciutat de Gandia cada Primer de Maig (a excepció de l’any passat, que es va suspendre a causa de la pandèmia), amb l’objectiu de recordar totes aquelles treballadores i tots aquells treballadors que van lluitar per la llibertat i la democràcia.

En este emotiu acte, on han participat militants, simpatitzants i edils socialistes, així com representants sindicals, de forces polítiques d’esquerra i de l’Associació de Víctimes del Franquisme de Gandia, han intervingut la secretària general del partit i alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i la presidenta del PSPV-PSOE de Gandia, Liduvina Gil. Així mateix, han recitat diversos poemes la mateixa Liduvina Gil; Miguel Ángel Picornell, regidor socialista a l’Ajuntament de Gandia; Andrea Verdeja, membre de Joves Socialistes Gandia, i l’escriptora Adriana Serlik.

Diana Morant ha posat de manifest que “està més d’actualitat que mai haver de defensar la llibertat i la democràcia. Els socialistes i els governs de progrés tenim l’obligació, també perquè va en el nostre ADN, d’ajudar les persones i millorar la seua vida, d’impulsar drets i reconéixer-los a través de lleis amb mesures clares i concretes. Així, amb esta actitud, la ultradreta no tindrà cap caldo de cultiu a la societat”.

La secretària general del PSPV-PSOE de Gandia també ha assenyalat que “per això està en les nostres mans aconseguir que la gent patisca menys i, si eixe sentiment baixa, l’extrema dreta no tindrà arguments. És ací on hem d’estar els socialistes, ja que som més necessaris que mai, promulgant lleis que defensen els drets socials o la memòria històrica. I, ací, és on ens trobaran, ara amb la pandèmia i després amb la post-pandèmia, perquè la ultradreta no puga entrar”.

Per la seua banda, la presidenta dels Socialistes de Gandia, Liduvina Gil, ha apuntat que “este és un acte que no té la intenció de reobrir ferides sinó, sobretot, de fer justícia al bell mig d’esta societat tan permissiva que, de vegades, necessita d’esdeveniments com els que hem viscut estos últims dies a Madrid on algunes forces polítiques han reactivat el discurs de l’odi, de la confrontació i del rancor”.

Gil ha afegit que “es tracta d’uns esdeveniments també marcats per l’amenaça per recordar els valors de la II República, la valentia, l’interés per la ciutat, per la cultura, per l’ensenyament, per la llibertat, la igualtat i la fraternitat, ideals viscuts intensament per totes les persones socialistes. Uns valors que hem de reivindicar ara més que mai davant les amenaces de la ultradreta i dels seus socis de dretes que no els condemnen”.