Diana Morant: “Hem de ser capaços d’aconseguir que qualsevol dona sàpia que no està sola a Gandia”

El Consell Sectorial de les Dones de Gandia, que es va celebrar ahir a la vesprada de manera telemàtica, va mostrar el seu rebuig unànime a la violació grupal d’una menor el passat cap de setmana, després que la jutgessa de guàrdia decretara presó sense fiança per als tres delinqüents per un presumpte delicte d’abús sexual. A proposta de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, que va presidir la reunió, es va guardar un minut de silenci per totes les víctimes de la violència de gènere i es va acordar condemnar en nom de Gandia aesta violació.

Diana Morant es va dirigir a les assistents destacant la tasca en favor de la igualtat que es realitza des de l’Ajuntament de Gandia i va animar a les participants a continuar treballant i lluitant pels drets de les dones. “Hem de ser capaços d’aconseguir que qualsevol dona sàpia que no està sola a Gandia i que a la ciutat existixen mecanismes i persones disposades a ajudar-les en qualsevol situació. El masclisme i la violència contra les dones és una xacra que hem de combatre de manera unitària des de tots els àmbits de la societat”, va indicar.

El Consell de les Dones va comptar amb la participació de Juana Navarro, regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives; i està integrat per representants polítics dels diferents grups municipals del consistori gandià, associacions de dones, ONGs, a més de personal del Departament d’Igualtat. Durant la celebració del Consell de les Dones, la regidora Juana Navarro va presentar i va informar de la programació prevista per al Dia Internacional contra la Violència de Gènere que se celebrarà el pròxim 25 de novembre i que serà presentada en breu.

A més, l’edil socialista va abordar els projectes previstos que per part de l’Àrea d’Igualtat s’estan duent a terme en diversos àmbits. D’una banda, aquells que estan dirigits a millorar la vida de les dones maltractades acompanyant-les en la seua lluita per millorar la seua qualitat de vida i reincorporar-se a la societat. I, d’altra banda, les iniciatives dirigides a tota la població destinades a promoure la igualtat entre homes i dones mitjançant tallers dirigits a tots els grups d’edat, a més de posar en marxa iniciatives destinades a evitar l’exclusió social.