Diana Morant: “La creació d’ocupació és la millor política social que es pot fer hui a Gandia”

La candidata a l’alcaldia dels Socialistes de Gandia, Diana Morant, ha presentat cinc propostes concretes i inicials, que seran ampliades en el Programa de Govern, per tal d’afavorir el creixement econòmic i la creació d’ocupació a la nostra ciutat. “Ni el ‘Ahora Empleo’, ni el ‘Puedes Confiar’, ni el ‘Tres en Raya’ han servit per a complir la principal promesa electoral en 2011 de qui ens mal governa. Així, eren només uns eslògans buits de contingut perquè s’ha demostrat que el treball no era la prioritat del PP”, ha assenyalat Diana Morant.

Per això, els Socialistes de Gandia estem convençuts que la creació d’ocupació és la millor política social que es pot fer hui a la nostra ciutat. “Només amb creixement econòmic i amb creació d’ocupació, Gandia serà la ciutat que tots desitgem. Però mai ho serà si hi ha tants milers de gandians sense treball i, per tant, sense benestar”, ha recalcat la candidata socialista a l’alcaldia de Gandia. Cal destacar que el principal problema que hui té Gandia és la falta de treball, i que des de que el PP va accedir al Govern local, fa ara quatre anys, a la nostra ciutat s’han perdut més de 4.000 afiliacions a la Seguretat Social, segons les dades del Ministeri de Treball.

Respecte als compromisos en matèria d’ocupació i economia, els Socialistes considerem que Gandia ha de tornar a formar part de la Mancomunitat de Municipis de la Safor i que cal impulsar un Consell Econòmic Comarcal, de caràcter tècnic i no polític. “L’àmbit territorial d’actuació en matèria d’ocupació ha de ser la comarca”, ha destacat Morant.

Una altra mesura dirigida a crear ocupació activa és que des de l’Ajuntament de Gandia es pot i es deu donar suport a la creació de noves empreses i a millorar les pymes i autònoms, en col·laboració amb la iniciativa privada per a atorgar microcrèdits per a finançar projectes d’innovació de pymes i professionals perquè “puguen ampliar línies de producció i de treball que generen ocupació estable” i per a “finançar, anualment, la millor iniciativa empresarial del Campus de Gandia i de l’IES Tirant lo Blanc”, ha explicat la candidata socialista.

A més, per a evitar l’exclusió social, des de l’Ajuntament de Gandia —després de formalitzar un conveni amb la Generalitat perquè ho financie—, es contractarà directament i de manera rotatòria a persones amb alt risc d’exclusió social perquè facen un treball en benefici de la ciutat.

Un altre compromís dels Socialistes de Gandia és que l’ajuntament pague als seus proveïdors en 30 dies. “És absolutament necessària una administració àgil i solvent al servei de qui pot generar llocs de treball. No pagar a temps les factures als proveïdors genera incertesa i inseguretat en el llocs de treball”, ha manifestat Diana Morant. Gandia, qui ha apuntat que Gandia és la huitena ciutat de més de 50.000 habitants més morosa d’Espanya i la primera de la Comunitat Valenciana.

Per últim, els Socialistes considerem que, és absolutament necessari que Gandia deixe de donar l’esquena al coneixement. “La ignorància que fa gala l’actual govern ens esta eixint molt cara als gandians”, ha comentat la candidata socialista a l’alcaldia, qui ha posat com a exemple irrenunciable el projecte Innova —abandonat pel Govern local del PP—. “No parlem d’un edifici, sinó de sumar en una mateixa iniciativa a empreses i a la universitat per a donar oportunitats a emprenedors i noves empreses”, ha conclòs Diana Morant.