Diana Morant: “La Diputació premia el treball responsable de l’actual govern”

 

Gandia 27 de maig 2016.- Dimecres passat l’alcaldessa de Gandia i també Diputada Provincial, Diana Morant, compareixia davant els mitjans de comunicació per anunciar la primera d’una sèrie de mecanismes que des de la Diputació de València es posarien en marxa per premiar el comportament responsable de les noves corporacions que havien heretat una situació econòmica complicada i que estan prenent mesures responsables per pal·liar la situació i donar viabilitat a les arques municipals.

Després de l’estalvi de 300.000 € que va suposar la rebaixa del percentatge que l’ens provincial cobrava a l’Ajuntament de Gandia per la gestió dels tributs, hui s’ha anunciat que la Diputació no cobrarà l’equivalent a dos anys de contribució del Consorci de Bombers. La mesura suposa que la nostra ciutat no haurà de pagar la quota corresponent a 2016 i que tampoc haurà de fer efectiu el pagament de l’any 2015. D’aquesta manera, es podrà destinar aquesta quantitat a completar el pressupost municipal. Un document que es troba ja en fase de discussió i que serà presentat d’ací a poc temps a la ciutadania i que busca pal·liar la caòtica situació financera que va heretar la corporació després de quatre anys de govern del Partit Popular on es va acumular un deute amb el Consorci de 2.000.000 €.

Uns comptes municipals que, aquest cop sí, seran legals i realistes, on no es contemplen ingressos ficticis que han provocat un dany terrible a la ciutadania i a centenars de proveïdors que es van veure atrapats en una voràgine d’impagaments per part d’un govern irresponsable que només pensava en la foto i l’autobombo.

Referent a això, Morant ha recordat que “quan em van proposar ser Diputada Provincial per la circumscripció de la Safor, vaig acceptar el repte i vaig anunciar que, anava a treballar per a totes aquelles ciutats que, com Gandia, travessaven una situació complicada després d’haver estat governada per malgastadors. La participació en l’ens provincial, on es prenen decisions importants que poden condicionar el futur d’una ciutat com la nostra, ens està permetent articular mesures que beneficien tota la ciutadania. I tot això és possible gràcies al fet que el nou govern de la Diputació, dirigit pel PSPV i Compromís, ha reconegut la difícil situació que travessem molts municipis perquè així l’hi hem transmés. Són conscients que els ciutadans no són els culpables i la Diputació hi és per ajudar-nos. L’únic que li demanem al Partit Popular és que deixen de donar lliçons, que deixen governar als que sí que sabem governar de manera responsable i aprenguen la lliçó“.