Diana Morant: “L’aprovació del projecte per al desdoblament de la CV-60 entre l’Olleria i Terrateig és un avanç per a tornar a reconnectar les comarques centrals valencianes”

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha mostrat la seua satisfacció davant l’anunci de la Conselleria d’Obres Públiques de l’aprovació definitiva del projecte bàsic per al desdoblament de la CV-60 entre l’Olleria i Terrateig. Es tracta d’un important avanç per a convertir en realitat “una infraestructura històricament reivindicada per la societat que tornarà a reconnectar les comarques centrals valencianes”, ha manifestat Morant.

Actualment, la CV-60 té tres trams. El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ja va anunciar en una visita recent a Gandia que el tram 1, des de l’Olleria fins a Terrateig i que ara ha estat aprovat, comptava amb l’informe d’impacte ambiental favorable. D’altra banda està el tram 2, des de Terrateig a Palma de Gandia, que presenta secció d’autovia. I el tram 3, des de Palma de Gandia fins a la CV-680, el projecte bàsic del qual ‘Connexió de l’autovia CV-60 amb la N-332. Tram: Palma de Gandia-Gandia’, va ser impulsat per la Conselleria fa mesos i actualment està en fase de redacció.

Morant ha expressat que esta és una “excel·lent” notícia per a les comarques centrals, ja que és un pas més per a aconseguir una infraestructura que millore la connexió de la costa amb l’interior. En definitiva, el desdoblament de la CV-60 permetrà que la Safor torne a ser la comarca de costa “de referència” per a les comarques d’interior.

L’alcaldessa ha recordat també que es posarà fi a la precarietat de la infraestructura viària que amb el pas dels anys ha anat desconnectant a la població. A més, suposarà un “autèntic revulsiu” per a l’economia, per al turisme i per als sectors productius de les comarques centrals valencianes. Morant, finalment, ha agraït la implicació de la Generalitat Valenciana i, més concretament, del conseller Arcadi España a l’hora d’atendre una demanda tan fonamental per a les comunicacions de les comarques centrals valencianes.

La patronal empresarial de la Safor també ha aplaudit la notícia. El president de FAES, Juan Pablo Tur, ha volgut posar en valor “esta important i necessària infraestructura supracomarcal que dinamitzarà l’economia del nostre territori”, i confia que pròximament s’execute el tram Palma de Gandia-CV 680. “En estos moments durs que estem vivint sempre és esperançador l’arribada de bones notícies per a tota la societat”, ha apuntat Tur.