Diana Morant: “Les persones que venien a maltractar Gandia com a destí turístic ja han entés que ací no hi tenen cabuda”

L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per a fer el primer balanç de la campanya d’estiu de 2016 pel que fa a la seguretat i la convivència. Morant ha destacat que la seguretat i la convivència són una prioritat màxima de l’actual govern, ja que és un dels principals problemes que arrossega la ciutat des de fa uns quants anys, no només en estiu i en la platja, sinó durant tot l’any.

“Pensem, i creguem fermament, que als nostres carrers poden conviure eixes dues maneres d’entendre les vacances: com a període de descans, però també com a temps d’oci i diversió. Per això, des de la Policia Local, durant els mesos d’estiu hem incrementat la plantilla i hem fet un esforç extraordinari per tal d’aconseguir millorar la convivència. I ho hem fet amb més contundència i amb més transparència que mai”, ha indicat l’Alcaldessa de Gandia.

Així, setmanalment s’han publicat totes i cadascuna de les accions que ha portat a terme la Policia Local, explicant a la ciutadania quina és la tasca dels agents i marcant, de manera clara i decidida, quin és el seu principal objectiu: la lluita per aconseguir la convivència, que no és altra cosa que un equilibri sà entre el dret al descans i el dret a gaudir de l’oci.

D’esta manera, s’ha actuat de manera directa sobre el botelló, el vandalisme, el soroll, el consum de drogues i totes aquelles conductes molestes que provoquen problemes i dificultats en la convivència. Per tot açò, el treball de la Policia Local a Gandia s’ha vist traduït en un increment considerable de les actuacions policials que comporten sancions per incompliments de les ordenances, però també una disminució molt notable de les denúncies veïnals per estos problemes.

“Vull remarcar que l’increment de les actuacions policials no significa que haja estat un estiu més conflictiu que altres anys, sinó que és el resultat del canvi en les prioritats de les actuacions de la Policia Local, que enguany s’ha centrat amb més contundència sobre estes problemàtiques”, ha explicat l’Alcaldessa de Gandia.

Per això, les telefonades de veïns molestos per problemes de convivència han disminuït i, en línies generals, ha estat un estiu tranquil. A més, moltes de les actuacions de la Policia Local  també han estat per a tasques socials i d’ajuda a la població, que també han augmentat enguany degut a que el nombre de persones que ens ha visitat ha estat major al d’altres anys.

“Sabem que encara hi ha molt de treball per fer, i que hi ha focus problemàtics que encara patixen, i molt, problemes de convivència derivats, fonamentalment, d’actituds incíviques que no respecten les normes mínimes de convivència. Per tant, seguirem treballant en este sentit perquè Gandia siga un destí per al descans i també per a l’oci, però no es un destí on tot està permés. No obstant això, les persones que venien a maltractar Gandia com a destí turístic ja han entés que ací no hi tenen cabuda”, ha assenyalat Morant.

L’Alcaldessa també ha anunciat que s’ha augmentat la contundència sobre els lloguers d’apartaments que resulten problemàtics, amb els quals ja estan estudiant accions legals. A més, es mantindrà la línia de tolerància zero amb les actuacions incíviques als carrers de la nostra ciutat.

Morant ha felicitat als agents de la Policia Local de Gandia el seu gran esforç que han realitzat durant esta campanya d’estiu. No només en matèria de convivència, sinó també garantint la seguretat en els carrers de la platja. “Gràcies al seu treball, Gandia no només ha tingut les millors dades d’ocupació hotelera. També ha tingut les millors dades en matèria de seguretat, i no hem hagut de lamentar cap incident important. A més, s’han estat complint les ordenances i pràcticament no han hagut tants problemes com en altres ocasions, com ara la venda ambulant”, ha remarcat l’Alcaldessa de Gandia, qui també ha felicitat al sector hostaler pel seu comportament i el bon treball realitzat de forma majoritària.

Els resultats

Per la seua banda, la regidora de Seguretat, Trànsit, Mediació i Convivència, Àngels Pérez, ha explicat que des de fa un any el seu departament ha estat treballant en la reestructuració de les prioritats per tal de centrar-se, de manera més decidida, per a ser els garants de la convivència en els nostres carrers.

“Hem fet un esforç extra per tal de ser contundents amb aquelles actituds que, per no respectar les ordenances de la convivència a la nostra ciutat, provoquen setmanalment molèsties i problemes greus que posen en risc la imatge de Gandia com a destinació turística familiar”, ha destacat Pérez.

I els resultats, assegura, són visibles i van canviant els hàbits en la nostra ciutat, caminant així cap a la normalització d’eixa convivència entre descans i oci. “Una vegada més, vull agrair la tasca tant important que ha fet la Policia Local per la seua implicació i dedicació al servei de la ciutadania”, ha indicat la responsable de Seguretat.

Cal destacar que fins al 20 d’agost, les actuacions han augmentat un 21% respecte a l’any passat. Igualment cal destacar el descens de la venda ambulant.  Així,  s’ha passat de les 142 incautacions del 2015 a les 85 del 2016. En este punt cal assenyalar que els venedors de productes falsificats  són de fora de la ciutat.

“S’ha produït un increment molt important de les actuacions de les diferents unitats de la Policia Local, el que demostra l’alt nivell d’implicació dels integrants de la plantilla en la lluita contra les conductes incíviques. Tot i que encara no s’ha acabat amb elles, sí podem dir que el camí a seguir és el de la tolerància zero. Tot aquell que vinga a la nostra platja ha de saber que Gandia no va a tolerar determinades conductes de falta de respecte i de civisme”, ha assegurat Àngels Pérez.

En  general, els locals han complit amb els horaris. “Per tant, voldria agrair als locals de la platja de Gandia la seua col·laboració a eixe respecte”, ha conclós la regidora socialista.