Diana Morant, Maria Such, Mariles Azcón i Juana Navarro reivindiquen a Gandia la igualtat real

El restaurant La Colometa es va quedar ahir menut en l’acte convocat pel PSPV-PSOE de Gandia sota el lema ‘Temps de Dones’, una tertúlia on l’alcaldessa i candidata a revalidar el càrrec, Diana Morant, va reflexionar sobre feminisme i els drets de la dona al costat de la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, Maria Such; l’empresària Mariles Azcón; i la presidenta de l’Associació Rosa dels Vents per la Igualtat de Gènere, Juana Navarro. Totes elles van reivindicar la igualtat real.

Les socialistes de Gandia portem el feminisme en el nostre ADN. No es tracta d’atacar als homes ni d’aconseguir la supremacia. Eixe és el discurs que alguns utilitzen per a desacreditar un moviment que fa segles està reivindicant drets”, va destacar Diana Morant.

frances_190306_9331

Al costat de la líder socialista va estar Maria Such, la que fóra diputada més jove del Congrés, amb només 25 anys. Ara amb 28 és directora general de l’Institut Valencià dels Dones i per la Igualtat de Gènere.

La seua opinió és clara: la manifestació del 8 de març és important i ha de convertir-se en vaga per molts motius: per a defensar la corresponsabilitat en la llar; perquè la maternitat no supose un obstacle en la carrera professional; per la igualtat salarial; per a reivindicar que hi haja més dones que siguen referents i que la història faça justícia a les quals ja ho van ser; i, per damunt de tot, per a acabar amb la violència de gènere. Una xacra que deixa xifres esgarrifoses, tal com va apuntar Diana Morant: “Ja són deu les dones assassinades enguany, en només tres mesos. I des de 2003, la xifra quasi arriba a les mil, una mitjana de 80 per any”.

Els socialistes sempre han treballat per equilibrar la desigualtat i ho fan amb fets primer que es converteixen en lleis després, com la paritat en les llistes electorals i el pas següent, l’elaboració de la llista ‘cremallera’, com la presentada per a la ciutat de Gandia. El PSOE va signar el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere; i la Generalitat Valenciana va tirar avant lleis per a la igualtat i contra la violència.

Entre el públic hi havia representants de nombrosos col·lectius de la ciutat, com l’Associació Rosa dels Vents, Bunyoleres sense Fronteres, Creu Roja, Consell dels Joves, associacions de dones de Benipeixcar o el Raval, ASAEM, MIDRASHICH, l’Associació d’Uruguaies, Delikia o Tirantianes, entre altres, que van aplaudir cadascuna de les intervencions.

El número 25 de llista electoral, que els socialistes de Gandia sempre han reservat com a lloc d’honor, l’ocupa l’empresària Mariles Azcón, qui va relatar la seua història, marcada per una cruenta Guerra Civil i el paper de supervivents i lluitadores que van assumir la seua mare i la seua àvia.

L’última a intervenir va ser Juana Navarro, membre de la candidatura socialista per a les pròximes eleccions i presidenta de l’associació Rosa dels Vents, que treballa per la igualtat de gènere “ajudant víctimes de la violència masclista a trobar un nou camí”. Navarro, que està elaborant juntament amb altres companyes socialistes el programa d’Igualtat del PSPV de Gandia, va explicar una de les propostes. Es tracta de la creació d’una unitat de formació i prevenció per a la igualtat, des de la qual oferir tractament psicològic i acompanyament a aquelles persones amb un comportament violent. “Està pensat sobretot, per als homes, i ha de tindre caràcter voluntari. Això és fonamental per a canviar. És molt important treballar amb ells per a fomentar la prevenció i un govern socialista ha d’assumir eixa responsabilitat”, va explicar.

Navarro, posteriorment, va llegir el manifest del Programa de Govern d’Igualtat al qual les presents en l’acte van voler donar suport amb la seua signatura.