Diana Morant: “Necessitem des de l’esperança i l’energia que a Gandia no guanye l’odi”

Els Socialistes de Gandia van omplir ahir la plaça de l’Escola Pia  en la presentació de la candidatura amb la qual es presenten a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig, en un acte dinàmic i ple d’emoció i afecte. L’alcaldessa de Gandia i candidata a la reelecció, Diana Morant, es va adreçar a les més de 700 persones que es van donar cita al cor de la ciutat assenyalant que necessitem des de l’impuls, l’esperança i l’energia dels resultats del 28A, aconseguir que el 26 de maig a Gandia guanye l’estima i no l’odi”.

Diana Morant va indicar que “hem d’alçar la veu per a continuar construint Gandia des de l’estima i l’esperança, amb les persones bones i decents que tenim a la nostra candidatura”, preguntant-se en veu alta: “Si ho hem pogut fer possible a Espanya i la Comunitat Valenciana, perquè no anem a fer-ho també a Gandia?”.

No obstant això, la candidata socialista a revalidar l’alcaldia va advertir que en estos moments res està clar i res es pot donar per fet. “És veritat que el passat diumenge vam escoltar ben alt que Gandia li va dir no a l’odi i l’Espanya en blanc i negre, però no és suficient. Ara, hem de tornar a demanar-li a la gent que es mobilitze i no es quede en casa”.

En este sentit, Diana Morant va recordar que en les eleccions del passat 28 d’abril, més de 4.000 persones de Gandia van votar al partit d’ultradreta Vox. “Es tracta d’una formació política que fa por, sobretot quan el candidat del PP diu que no l’importaria pactar amb Vox un govern de coalició a la nostra ciutat”, per això va recalcar que l’amenaça de l’extrema dreta està ací.

La candidata a l’alcaldia pel PSOE va assegurar que “els socialistes estem en disposició de treballar i impulsar una Gandia que continue sumant, creixent i somniant per a complir totes les necessitats de la seua gent, amb un equip de persones que no para i encara ambiciona més”, en referència als membres de la seua candidatura.

Durant la seua intervenció, Diana Morant va fer un balanç de la present legislatura, afirmant que Gandia és hui una ciutat més feliç que fa ara quatre anys, amb ciutadans més alegres, on es respira la pau social i que ha pogut eixir de la crispació continua”.

2

Tot açò ha sigut possible, segons la candidata socialista, aplicant bona política i comptant amb bona gent. “D’allò que estic més orgullosa des que sóc alcaldessa, és quan algú ha vingut a dir-me que tinc a la millor gent. He sigut afortunada en disposar del millor equip de persones en la situació més difícil”, va destacar, incidint en el fet que amb el treball d’este equip de persones s’hi ha pogut traure a la ciutat del forat on es trobava al principi de la present legislatura, fent una Gandia més justa i igualitària.

“Els socialistes podem dir amb la cara ben alta que hem portat el pes del Govern local, tant a l’hora d’aportar el talant com per aconseguir el consens a l’estar al capdavant de les àrees de més responsabilitat, com ara Hisenda, Urbanisme, Contractació o Serveis Bàsics i, sobretot, l’Alcaldia”, va resaltar Diana Morant.

3

D’altra banda, l’alcaldessa de Gandia va deixar clar que “els socialistes no fem promeses, agafem compromisos” xafant els peus a terra, explicant que el PSOE es va presentar el 2015 i ara també al 2019 sense prometre macroprojectes ni anuncis falsos i irreals que se sap que no es poden acomplir. “No obstant això, quan alguns no veuen Gandia amb ambició, els socialistes ho lamentem perquè no volem que la ciutat torne a perdre cap tren”, va assenyalar. Per això, el PSOE proposa una ciutat més esportiva; més saludable i que cuide sobretot de la gent gran; més educada i més cultural; i més innovadora per a generar més oportunitats.

D’esta manera, Diana Morant va manifestar que “no és incompatible gestionar bé l’economia amb seguir creixent”. Segons l’alcaldessa de Gandia, així s’ha demostrat els últims quatre anys amb els més de 150 milions d’euros d’inversió pública i privada que hi han arribat a la ciutat, creant més ocupació i oportunitats amb una gestió econòmica responsable. “Amb la serietat i l’honestedat amb què hem gestionat l’economia municipal, hem pogut salvar la nostra ciutat”, va destacar, tot recordant que els socialistes han fet les gestions oportunes tocant totes les portes necessàries a València i Madrid per a superar la situació amb la qual la va deixar el PP.

“En definitiva, els gandians hem recuperat la reputació i prestigi d’una ciutat que estava present en massa titulars de premsa per qüestions que ens avergonyien o que resultaven dramàtiques per temes de corrupció”, va indicar.

4

Diana Morant va confessar amb emotivitat que després de quatre anys li agrada mirar-se en els ulls dels xicotets empresaris que han cobrat de l’Ajuntament, han pogut mantindre la seua activitat  i, a més, han creat ocupació; en els dels pares i mares que poden permetre’s portar els seus fills i filles de 2 a 3 anys a les escoletes perquè ja són gratuïtes; en els d’eixos xiquets i xiquetes que el primer dia de curs poden anar amb els seus llibres de text a la motxilla i abans no podien; en els d’aquelles persones que han rebut ajudes socials o que no hi han hagut de ser desnonats de sa casa quan l’anterior govern els havia donat l’esquena; en els de tots aquells que no han patit pobresa energètica en l’hivern; en els de tots eixos gandians que han entrat a un nou pis al barri de Simancas; en els que ara no han de pagar les medicines i ja no han de triar entre donar a menjar als seus néts o pagar-se la seua salut; o en els dels aturats majors de 52 anys que ara tenen una prestació.

“Quan em mire en els ulls de totes estes persones i veig felicitat, i és el moment amb el qual pense que ser alcaldessa de Gandia és el millor que m’ha passat en la meua vida. Per tant, sempre estaré agraïda a esta ciutat per haver-me donat tant”, va declarar Diana Morant.