Diana Morant participa en la reunió presidida per Ximo Puig per al dispositiu del primer cap de setmana de tancament perimetral

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, han assistit este matí de manera telemàtica a la reunió presidida pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, sobre la coordinació del dispositiu especial que es posarà en marxa el pròxim cap de setmana per a perimetrar els termes municipals de València, Alacant, Castelló de la Plana, Elx, Gandia, Alcoi, Benidorm, Orihuela, Paterna, Elda, Petrer, Sagunt, Torrent, Torrevieja, Sant Vicent del Raspeig i Vila-real. Una trobada que ha comptat amb la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, la delegada del Govern, Gloria Calero, així com amb els comandaments del Cos de Policia Nacional, Guàrdia Civil i Unitat Adscrita, i alcaldes i edils dels municipis de més de 50.000 habitants afectats per la limitació de mobilitat que s’ha estipulat per a caps de setmanes i festius amb la finalitat d’evitar la propagació del virus.

Morant, durant la reunió, ha mostrat el seu suport a les mesures establides per la Generalitat Valenciana i ha manifestat que estes són “necessàries en este moment clau per a atallar la pandèmia i salvar vides”. En estes circumstàncies, segons la primera edil, és important la responsabilitat individual i evitar la interacció entre les persones per a reduir riscos. Així mateix, ha remarcat que la ciutadania ha de prendre consciència de la situació i ha de complir les normes “per convicció”. L’alcaldessa també ha agraït al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la coordinació, col·laboració, organització i proximitat constant “que estem tenint durant tota la situació de pandèmia”.

La Generalitat reforçarà els controls policials este cap de setmana en accessos i zones públiques de les 16 ciutats perimetrades, i Gandia ja té preparat el dispositiu especial, que s’ha dut a terme per part de la Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil. La ciutat ha estat distribuïda en zones en les quals s’han establit els accessos i eixides principals i secundàries. En estos punts hi haurà controls permanents que es complementaran amb controls aleatoris.

L’alcaldessa ha assenyalat: “Continuarem treballant amb total coordinació i cooperació entre administracions i les diferents Forces i Cossos de Seguretat per a fer complir la normativa amb la finalitat de salvaguardar la seguretat i salut de les persones”. Així mateix, ha reconegut el paper determinant que estan duent a terme les Forces de Seguretat en estos operatius.

Al final de la reunió, la consellera Gabriela Bravo ha explicat que ve “un cap de setmana complex” perquè les mesures recollides en el decret del President “suposen la restricció de mobilitat per a més de 2,5 milions de valencians i valencianes” i, per tant, “hi haurà un gran desplegament per part de les policies locals, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, la Unitat Adscrita i Protecció Civil” per a dur-ho a terme. Bravo també ha destacat el suport de tots els responsables municipals a unes mesures dissenyades “per a salvar vides” i apel·la a la responsabilitat ciutadana per a “quedar-se a casa”.