Diana Morant: “Puc garantir-vos que el meu compromís amb Gandia continua intacte, tot i que ara s’amplia al conjunt de l’Estat”

El saló de plens de l’Ajuntament de Gandia ha acollit hui una sessió plenària extraordinària i urgent, on s’ha donat compte de la renúncia de l’alcaldessa, Diana Morant Ripoll, davant la seua imminent presa de possessió demà 12 de juliol com a membre del Govern d’Espanya presidit per Pedro Sánchez, assumint el càrrec de ministra de Ciència i Innovació.

Entre els assistents a este ple cal destacar la presència de l’exalcaldessa Pepa Frau i l’exalcalde José Manuel Orengo; el president de la Diputació de València, Toni Gaspar; el secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Alfred Boix; el diputat nacional Óscar Gamazo; el diputat autonòmic José Muñoz; el director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya, i el vicepresident tercer de la Diputació de València, Carlos Fernández Bielsa.

La ja exalcaldessa de Gandia i futura ministra de Ciència i Innovació ha pronunciat unes emotives paraules assenyalant que accepta aquest nou repte en la seua vida “amb tota la humilitat, però amb la promesa i el convenciment de deixar-me la pell en l’encàrrec: seguir transformant, des d’una altra dimensió, els mecanismes i les condicions que ens porten cap a un futur més pròsper, feliç i sostenible, per a totes i tots”.

Morant ha ressaltat que “aquesta gran oportunitat és un èxit de la ciutat, ja que el nostre projecte de ciutat, de recuperació, se suma i contribueix al camí emprés pel Govern d’Espanya i per Europa cap a una transició verda i digital, que vetle per la igualtat i la cohesió social i que no deixe a ningú enrere”.

Diana Morant també ha volgut donar l’enhorabona i les gràcies a tota la corporació municipal, als companys de govern i a l’oposició. “Puc garantir-vos que el meu compromís amb Gandia continua intacte, tot i que ara s’amplia al conjunt de l’estat”, ha afirmat. Al mateix temps, ha transmès que en aquests moments li envaeix un sentiment agredolç. “Encete amb passió el compromís de formar part del Govern d’Espanya, però és dur renunciar a ser la vostra alcaldessa. Puc deixar el càrrec, però el que tinc claríssim és que mai renunciaré a la meua ciutat, als meus amics, als meus ideals i principis, que han guiat el meu camí i m’han fet ser com sóc i arribar fins ací, i que, sense cap dubte, seguiran sent el meu far de referència”.

Per últim, Morant ha assegurat que “hui deixe de ser alcaldessa de Gandia, però portaré sempre a Gandia amb mi, on siga que vaja”.