La continuïtat d’un govern a Espanya amb el PP al capdavant provocarà que a partir de l’1 de gener de 2016, dos milions i mig de persones es queden sense la xarxa de serveis socials que fins ara han cobert els Ajuntaments.
Gandia, 09 de desembre de 2015. La Secretària General dels Socialistes de Gandia, Diana Morant ha comparegut este matí junt amb el Vice Secretari General, José Manuel Prieto, per valorar una llei que ambdos consideren “injusta en el seu fons i en la seua forma”, es tracta de la llei de racionalització i sostenibilitat de les administracions locals que si no canvia el govern entrarà en vigor el dia 1 de gener de 2016. El PP, durant la legislatura que ara acaba, i aprofitant com a excusa la crisi econòmica, ha afirmat Diana Morant “ha desmantellat els sistemes públics de l’estat del Benestar al nostre país, provocant la pèrdua de drets socials que havien costat dècades d’aconseguir. Parlem de les retallades en Educació, en Sanitat, en la Llei de Dependència i, finalment i com a cop de gràcia, de la Xarxa Pública de Serveis Socials de Proximitat, la que permet als ajuntaments actuar en els casos d’assistència social més propers i necessaris”.
A les eleccions del proper 20 de desembre Espanya es juga molt i Gandia també, perquè “la continuïtat d’un govern de dretes amb el PP al capdavant provocarà que a partir de l’1 de gener de 2016, dos milions i mig de persones es queden sense la xarxa de serveis socials que fins ara s’han cobert des dels Ajuntaments. Els ciutadans seran els vertaders castigats amb l’aplicació d’aquesta llei i entre eixos ciutadans estan els de Gandia”.
La Llei de Racionalització i Sostenibilitat de les Administracions Locals, una llei que va aprovar en solitari el PP i sense consens ni entre els seus propis alcaldes afectarà a ciutats com Gandia, així ho ha explicat José Manuel Prieto “els ajuntaments hem de deixar de ser menors d’edat i els gandians no podem ser ciutadans de tercera, primer amb lleis justes que acaben amb el dolor de la gent i segon, amb el finançament que cal per a infraestructures que ens calen, només un exemple, els jutjats de Gandia no poden ser els més col·lapsats d’Espanya”.
El PP no va voler escoltar les protestes de més de 3.000 Ajuntaments espa yols i de tots els col·lectius afectats que van presentar un recurs d’Inconstitucionalitat de la Llei, i la va aprovar, provocant que, a partir del proper 1 de gener, siguen les Comunitats Autònomes les qui assumisquen els serveis socials dels nostres Ajuntaments, però sense dotar-les de pressupost per a fer-ho.
Mentre tant, a Gandia, en només sis mesos del nou govern, confirmava Diana “hem aconseguit molts avanços en matèria de serveis socials: som una ciutat lliure de desnonaments; hem sigut capaços de pagar més rendes d’emergència que mesos portem governant; estem treballant en programes per a garantir que cap vivenda a la nostra ciutat es quede sense llum ni aigua per no poder pagar els rebuts; vam fer les gestions necessàries per garantir el menjador per als més menuts en aquelles famílies on no poden arribar a cobrir l’alimentació dels més menuts, i hem treballat en beques i ajudes, així com el programa Xarxa Llibres, per tal que cap xiquet ni xiqueta de Gandia puga patir les conseqüències que la crisi està provocant a les seues cases”. Sense oblidar el Pla d’Ocupació que es va haver de treballar a tres bandes amb Generalitat i Diputació perquè ens van prohibir aplicar-lo i amb la nova llei deixaria de ser competència local.
“Per això, per a Gandia i per als nostres ciutadans, hi ha molt en joc en aquestes eleccions. I, per això, defensem hui en roda de premsa el posicionament del Partit Socialista i del seu candidat, Pedro Sánchez, que ja s’ha compromés a derogar aquesta llei si és president el proper 20 de desembre” Així concloïa Diana Morant,
“perquè per als socialistes, el municipalisme és la forma de govern més directa, és la manera de sentir-nos útils com a polítics, de solucionar els problemes dels nostres veïns i veïnes”.