Diana Morant signa el decret del Pla Resisteix, que destina 2,7 milions d’euros a Gandia

L’alcaldessa Diana Morant ha signat este matí el decret a través del qual l’Ajuntament de Gandia s’acull al Pla Resisteix, pel qual es distribuiran 2.697,373 milions d’euros entre els empresaris i autònoms de la ciutat per tal de pal·liar l’impacte de la pandèmia.

El Pla Resisteix és un pla de xoc d’ajudes de 380 milions d’euros llançat per la Generalitat Valenciana per a salvar empreses i llocs de treball enfront de les conseqüències del virus. Dins d’este pla, hi ha previstes unes Ajudes Parèntesi, amb un fons de 160 milions d’euros, que es gestionaran a través dels ajuntaments i que s’injectaran de manera directa a empreses i persones autònomes. La Generalitat aportarà el 62,5%, les Diputacions, el 22,5%; i els ajuntaments, el 15%.

L’Ajuntament de Gandia, amb la seua adhesió a este pla i amb una aportació de 400.000 euros, aconseguix 2,7 milions d’euros per a empreses i autònoms. Per a Morant, “estes ajudes són un important baló d’oxigen per als sectors productius” i “una injecció econòmica sense precedents perquè resistisquen davant els efectes de la pitjor crisi sanitària de segle”.

Gandia, segons ha afegit Morant, comptarà amb una important suma econòmica que repartirà entre autònoms i microempreses “per a ajudar-los a afrontar les conseqüències de les restriccions que s’estan duent a terme per la situació de pandèmia”.

El programa Resisteix, d’esta manera, és la resposta econòmica que l’Administració Autonòmica posarà a disposició de les 23.000 empreses i 45.000 autònoms de la Comunitat Valenciana més afectats per les restriccions derivades de la situació sanitària. Els beneficiats posaran rebre una ajuda directa de 2.000 euros per autònom o microempresa (menys de 10 empleats), que s’incrementarà en 200 euros addicionals per cada empleat al seu càrrec.

Cal recordar que Gandia no solament va a participar del Fons de 160 milions sinó que complementarà les ajudes de les administracions superiors a través del romanent de tresoreria del pressupost de l’any passat. “No deixarem ningú enrere i estarem en tot moment del costat d’aquells que més estan sent castigats pels efectes negatius de la covid-19”, ha conclòs Morant.