Diana Morant: “Volem el Sansan Festival a Gandia però no podem invertir 150.000€ per mantenir-lo”

Gandia, 16 d’octubre de 2015. L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha comparegut avui per explicar el procés que ha portat al fet que no se celebre en 2016 el Sansan Festival a la ciutat de Gandia. L’empresa encarregada de l’organització d’aquest festival ha decidit canviar de població en l’edició de 2016 i la raó, en contra de les paraules del Partit Popular, “no són polítiques, sinó econòmiques i administratives”, així ho afirmava Morant en roda de premsa.
El Sansan és una iniciativa privada i busca el seu propi benefici econòmic, “ens demanaven una inversió de 150.000€ per a la celebració del Festival a la nostra ciutat i no podem invertir tal quantitat amb la situació en la qual es troba l’ajuntament” explicava l’alcaldessa, “no és que no considerem que meresca la pena la inversió en aquest tipus d’activitats culturals, és senzillament que no podem pagar-ho”.
A més, la situació era encara pitjor, assegurava l’Alcaldessa, doncs “als quals avui s’esquincen les vestidures pel Sansan se’ls va oblidar pagar-los el festival de l’any passat”. L’anterior govern va deixar per pagar un total de 300.000€, 180.000€ en concepte d’ajudes i 120.000€ com a publicitat, però confirma Morant que “no van deixar constància escrita d’aquest acord, ni retenció de crèdit per al pagament de tal quantitat”.
La segona raó que esgrimeix Morant és l’administrativa, “posat que la ubicació en la qual se celebra el Festival no compleix la legalitat”. Segons comenta, “hem intentat buscar alternatives, hem pensat en diferents opcions, però l’empresa volia mantenir la ubicació del Wonderwall”.

L’alcaldessa ha assegurat que “en la passada edició no es va obtenir permisos ni per part de la Generalitat ni per part de l’Ajuntament de Gandia” amb el perill que això podria haver suposat si hagués ocorregut algun incident no desitjat.
Diana Morant ha assegurat que “des d’aquest govern compartim la pena amb l’empresa per que no es pugui celebrar aquí el Sansan” però segons ha comunicat “esperem poder restablir la relació amb l’organització per a altres edicions”.