Diputació, Ajuntament, Parròquia i Fundació avancen en el procés per a la restauració del campanar de la Seu

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar; juntament amb l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el president de la Fundació per a la Restauració de la Insigne Col·legiata de Gandia, Francisco Mas; i l’abat de la Col·legiata, Ángel San Eugenio, van signar ahir el protocol de col·laboració entre estes quatre entitats i organismes per a continuar avançant en la promoció, la restauració i la conservació del campanar de la Seu.

L’acord preveu que el consistori es compromet a participar i col·laborar en la gestió i els tràmits necessaris per a dur a terme el finançament i l’execució de les obres de restauració del campanar tal com va aprovar la Junta de Govern el mes d’agost del 2022, mentre que amb l’ajuda de la Diputació, que ja ha aprovat una aportació de 300.000 euros, es contribuirà al finançament de la redacció del projecte i execució de les obres de restauració i conservació del campanar de la Insigne Col·legiata de Gandia. Este projecte també compta amb la implicació i col·laboració de la Generalitat Valenciana. La durada de l’acord és de quinze mesos, encara que es preveu la pròrroga en cas que les parts arriben a un acord exprés.

Després de la signatura del protocol, Prieto va mostrar la seua satisfacció afirmant que “hui, el dia del naixement de Sant Francesc de Borja, podem afirmar que a l’Any Jubilar hem complert l’objectiu que la celebració siga més que les activitats i aconseguim que s’inicie la rehabilitació del campanar de la Seu”. La màxima autoritat municipal va agrair al president de la Diputació la visita a Gandia i la complicitat demostrada per iniciar un protocol que “permetrà l’execució d’unes obres necessàries”.

Per la seua banda, Toni Gaspar va declarar que “tornem a Gandia per tancar un Any Jubilar que no només ha servit per a recordar Sant Francesc, sinó que possibilitarà que quede una empremta d’este esdeveniment. Agraïm a l’Ajuntament, Generalitat, abad i Fundació la feina que s’ha fet per aconseguir el que hui plasmem en un document”.

L’abat Ángel San Eugenio va mostrar el seu agraïment per la signatura de l’acord. “Demanàrem a l’alcalde ajuda, i en pocs dies el president de la Diputació va mostrar la seua disposició per a implicar-se. Abans-d’ahir es van complir 523 anys que la Col·legiata va ser declarada com a tal. Estem agraïts a l’alcalde i al president de la Diputació pel seu compromís i afecte. Això ens unix a tots”.

Finalment, Francisco Mas va explicar que “estem davant d’una realitat palpable. Tant l’alcalde com el president són membres nats de la Fundació i des del primer moment han sumat per aconseguir l’objectiu. És un projecte per a tota Gandia, siguen creients o no perquè la Col·legiata és un emblema de la ciutat”.