Dispositiu especial amb motiu de la celebració de l’etapa de la Volta Ciclista a Espanya

El regidor de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau, acompanyat per l’intendent cap de la Policia Local, Salvador Morant, i Marcos Miñana, inspector en cap de Trànsit, han comparegut este matí per a informar del dispositiu especial que s’ha posat en marxa des de l’Ajuntament de Gandia amb motiu d’albergar l’eixida de l’etapa número set de la Volta Ciclista a Espanya que tindrà lloc el pròxim divendres, 20 d’agost, des del passeig marítim Neptú, a les 13.15 hores.

“Un gran esdeveniment d’estes característiques també va acompanyat d’un gran desplegament tant humà com logístic pel que des de l’organització de la prova s’ha encomanat al Departament de Mobilitat que s’encarregue de la seguretat durant el seu recorregut pel terme municipal”, ha indicat l’edil socialista, qui ha informat que ahir mateix es va celebrar una Junta Local de Seguretat exclusivament destinada a esta finalitat que va estar presidida per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i on van participar totes les parts implicades en el dispositiu especial.

Per la seua banda, Salvador Morant ha informat que, en línies generals, el muntatge de les infraestructures i l’eixida se situaran a la plaça del Port, la zona del Club Nàutic, passeig marítim i carrers com Clot de la Mota, Mare Nostrum i Barraques en el tram comprés entre el carrer Cibeles i l’avinguda del Grau. A més, també estarà prohibit l’estacionament en el carrer Palangre i l’avinguda de la Vital tindrà afectat un dels seus trams.

Pel que fa al recorregut, eixirà des del passeig marítim Neptú fins a arribar al carrer Illes Canàries des d’on anirà cap a la carretera Natzaret-Oliva, passant pel Grau per arribar fins a l’avinguda de la Vital i d’ací dirigir-se cap a la veïna població d’Almoines. Morant ha destacat que ahir mateix ja es va posar en marxa la campanya que es prolongarà fins al mateix divendres destinada a informar veïns i comerços sobre el recorregut, explicant la situació i proposar-los, en cas que siga necessari, les alternatives possibles.

Per la seua banda, Marcos Miñana ha informat que a partir de demà, dia 18, a les 22.00 hores, ja no es podrà estacionar al pàrquing del port. Pel que fa al tall de trànsit, s’ha incidit que es produirà a les 13 hores del dia 20 fins que els ciclistes hagen realitzat el recorregut. Una situació que no es perllongarà més enllà de les 13.30 hores en cap cas. Per esta raó Miñana ha demanat als conductors que “s’acomoden a esta restricció i que en el cas que tinguen algun dubte o consulta telefonen a la Policia Local per a exposar la seua situació i buscar una alternativa”.

Finalment, Arnau ha sol·licitat a la ciutadania i visitants que acudisquen a veure la prova que “tinguen en tot moment en compte les mesures bàsiques de distanciament i que complisquen totes les indicacions que es realitzen des de la Policia Local, col·laboradors i organització”.