Divendres s’inicia la Setmana Literària de Gandia  

 

Gandia 10 de novembre 2015.- Arranca la Setmana Literària de Gandia, la setmana més esperada pel món de les lletres a la ciutat. Començarà el divendres 13 de novembre amb un ample ventall d’activitats i acabarà el dia 20 amb l’esperat acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Gandia 2015, amb el Premi Ausiàs March de Poesia i el Premi Joanot Martorell de Narrativa.

Aquest matí s’ha presentat tota la programació d’actes pensada per involucrar tota la ciutat. En aquesta línea, el regidor de Cultura, Joan Muñoz, ha explicat que “aquesta es la festa literaria de Gandia, és tot un ventall d’activitats que envolten els premis literaris, uns premis que s’estenen per tota la ciutat. Comencem amb el Teatre Serrano, amb un homenatge al Tirant lo Blanc i acabem al Teatre del Raval amb un recital poètic. També hi haurà actes a la Casa de Cultura, al Palau Ducal i a la Biblioteca Central. Tenim un àmbit ben ample per aquesta setmana”.

Joan muñoz també ha volgut afegir que “a pesar de les dificultats econòmiques i els pocs recursos estem fent un gran esforç, junt a l’IMAB, per mantindre l’altura d’aquestos premis i que la festa literària tinga la importància que es mereix”.

Enguany se celebra la 53 edició del Premi Ausiàs March de Poesia al qual s’han presentat 50 obres i la 37 edició del Premi Joanot Martorell de Narrativa a la que opten 18 originals. El dia 20 de novembre, a les 19.00h de la vesprada, al saló d’actes de la Casa de la Marquesa es desvetllaran els noms dels guardonats.

El nivell dels treballs presentats als premis literaris de Gandia és elevat i de qualitat com ha assegurat, Àlvar Garcia, director de l’IMAB, Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques de l’Ajuntament de Gandia, qui ha volgut deixar clar que “el més important és que Gandia té moltes setmanes a l’any i de totes aquesta és la més especial. Gandia és una ciutat literària i dels Borja, i així va ser declarat fa dos anys en un plenari per unanimitat. És l’única cosa en la que tots estem d’acord. Som hereus de dos grans clàssics i això és una cosa única i motiu d’orgull per a tota la ciutat. Per això hem de donar-li, a aquesta setmana literària, el mèrit i la importància que té”.

També s’ha volgut convidar a tots a participar de la festa literària recordant que la ciutat alberga un gran club amb moltíssims socis com és que les biblioteques de la ciutat comptem amb 43.000 usuaris. Al mateix temps s’ha agraït, un any més, la implicació del món faller que participarà amb la lectura del Tirant.

Al llarg de tota la setmana se succeiran els contacontes, les xerrades de literatura infantil i juvenil, un homenatge a la paraula, la música i la poesia. També hi haurà una Ruta del Destapa’t especial, per a la nit del dijous dia 19, en el qual els restauradors del centre de la ciutat accepten el repte de fer tapes inspirades en els nostres clàssics.