Dones progressistes donen suport al Manifest del Programa de Govern d’Igualtat del PSPV de Gandia

L’alcaldessa de Gandia i candidata a revalidar l’Alcaldia de la ciutat, Diana Morant, acompanyada d’un nodrit grup de dones progressistes que integren la candidatura del PSPV a les pròximes eleccions municipals, regidores i exregidores socialistes, així com representants de la societat civil gandiana, han presentat públicament en el Mirador dels Borja el Manifest del Programa de Govern d’Igualtat titulat ‘Temps de dones’.

El PSPV-PSOE de Gandia té com a valor fonamental la plena igualtat de sexes. Per això, en el seu Programa de Govern els socialistes gandians es comprometen en la lluita per a traslladar la plena igualtat legal a una efectiva igualtat real.

frances_190307_9822

La presidenta de l’Associació Rosa dels Vents per la Igualtat de Gènere, Juana Navarro, va ser l’encarregada de llegir el Manifest en nom de totes les presents. “Les dones progressistes volem que, de nou amb Diana Morant, la dona tinga una major qualitat de vida i seguretat. Gandia necessita a Diana Morant com a Alcaldessa, perquè amb ella, les dones tenim l’esperança de continuar avançant per un futur millor, i sempre en llibertat”, va assenyalar.

En este sentit, totes les dones que van participar en l’acte van mostrar tot el seu suport a Diana Morant “en la lluita contra els retrocessos, en el combat de les idees contra els qui ens volen fer tornar arrere, però sobretot, en l’obstinació i en l’esperança de construir una Gandia millor des de la igualtat en l’arrel, els valors i la força de l’opció dels Socialistes de Gandia”.

MANIFEST DEL PROGRAMA DE GOVERN D’IGUALTAT DEL PSPV DE GANDIA
‘TEMPS DE DONES’

En el segle XXI, el temps de les dones, la causa més justa, la principal, és la de la lluita per la plena igualtat entre els homes i les dones. Som els Governs socialistes els qui hem elevat la igualtat a l’àmbit legislatiu, i els qui l’hem aconseguida en l’esfera pública. I volem tornar a ser la força política capaç de consolidar-la ara, definitivament, en tots els àmbits socials. Perquè, a pesar que la plena igualtat ja es reconeix en les lleis, continuen existint profundes desigualtats socials i una discriminació evident quant a salaris, condicions de treball, accés a una ocupació i, pitjor encara, desprotecció laboral, major atur o infrarepresentació en els òrgans de decisió.

Però en el segle de les dones, han tornat amenaces noves que ens volen fer retrocedir. Quan és més complicat que puguem caminar soles, lliures, sense por, vives, que puguem conviure sense el masclisme i les seues formes de violència, les formacions polítiques de la ultradreta tornen emparar actituds masclistes i a restringir els drets que hem aconseguit.

Les dones no ho permetrem.

El PSPV-PSOE de Gandia té com a valor fonamental la plena igualtat de sexes. Per això, el Programa de Govern de Diana Morant i dels Socialistes de Gandia es compromet en la lluita per a traslladar la plena igualtat legal a una efectiva igualtat real. Caminar cap a la igualtat plena és una responsabilitat que ens interpel·la individualment i com a societat. I que també obliga a totes les Administracions, des de l’estatal fins a la local. Una de les primeres mesures adoptades pel Govern va ser precisament retornar les competències en matèria d’igualtat als Ajuntaments, els més pròxims a la ciutadania.

Ara és el moment d’actuar juntes i amb contundència. Perquè sense feminisme, no hi haurà democràcia. Les dones progressistes no farem un pas arrere. Hem eixit a la llum, hem conquistat espais socials, culturals, econòmics i polítics i hem vingut per a quedar-nos.

Ho fem i ho farem per elles, per nosaltres, per les nostres àvies, mares, filles i nétes. Hem de recuperar la veu, escriure la història i signar-la. El segle XXI, el de la revolució NO silenciosa de les dones, ha d’estar liderat per dones. A les nostres mans està triar aqueixa opció.

Gandia ha tingut dues dones Alcaldesses. Amb els Socialistes de la ciutat s’han aplicat, abans que ningú, mesures exemplaritzants d’igualtat, i dones rellevants han arribat a les posicions de referència de l’àmbit públic.

Però no és suficient.

En aquest moment de màxima transcendència, ens conjurem, juntes, per a dir que és Temps de Dones, perquè la violència de gènere assassina a desenes de dones a l’any al nostre país, perquè encara hi ha sostres difícils de trencar, perquè existeix una desigualtat profunda que afecta als treballs que desenvolupem, els àmbits que aconseguim i les empremtes que pretenem deixar.

Les dones progressistes de Gandia creiem que quan una dona avança, ho fa la societat sencera. Quan una dona fa un pas, l’assoliment de noves conquestes és de totes. Per això creiem que el Govern més igualitari, i el que més decididament ha treballat per la visibilització de les dones, mereix de nou la confiança dels ciutadans per a tornar a situar, en aquest moment de la història, la igualtat com a eix central de les polítiques públiques de l’Ajuntament. I que Diana Morant, una dona que té com a trajectòria personal la lluita per les conquestes d’una família treballadora, mereix tornar a ser l’Alcaldessa d’una ciutat a l’avantguarda de la igualtat.

Les dones progressistes volem que, de nou amb Diana Morant, la dona tinga una major qualitat de vida i seguretat, i que la societat de Gandia siga encara més justa i igualitària. Gandia necessita a Diana Morant com a Alcaldessa, perquè amb ella, les dones tenim l’esperança de continuar avançant per un futur millor, i sempre en llibertat. Per això té tot el nostre suport en la lluita contra els retrocessos, en el combat de les idees contra els qui ens volen fer tornar arrere, però sobretot, en l’obstinació i en l’esperança de construir una Gandia millor des de la igualtat en l’arrel, els valors i la força de l’opció dels Socialistes de Gandia.

Estem preparades. És el temps de les dones. És el temps de Diana Morant.