E PSPV-PSOE demanarà en Les Corts un pla de manteniment per al Francesc de Borja i preguntarà per les obres de l’Hospital Comarcal

El PSPV-PSOE de Gandia ha demanat hui a la direcció nacional del partit que exigisca a la Generalitat Valenciana un Pla d’Actuació Urgent per a l’Hospital Francesc de Borja després que hagen caigut diversos metres d’un fals sostre en un passadís de la quarta planta del centre.

El secretari de Sanitat del PSPV-PSOE, Ignacio Subías, ha arreplegat la proposta i exigirà a la Conselleria de Sanitat un Pla de Manteniment “que tracte de pal·liar els desperfectes que presenten les instal·lacions mentre l’engegada del nou hospital seguisca paralitzada”. A més, Subías realitzarà una interpel·lació en Els Corts per a conèixer la situació actual del nou Hospital Comarcal, les obres de construcció del qual segueixen paralitzades.

Els regidors socialistes Vicent Mascarell, Liduvina Gil i Diana Morant, després de visitar el Francesc de Borja per a interessar-se per les conseqüències de la caiguda del sostre, han denunciat que l’hospital Francesc de Borja “ha sigut abandonat a la seua sort per la Generalitat”, a pesar que les obres del nou centre hospitalari “estan paralitzades i no hi ha ni tan sols una data prevista per a la seua reactivació”.

Mascarell ha recordat que la Conselleria d’Hisenda, que dirigeix el gandià Juan Carlos Moragues, va transferir el passat mes de gener els diners destinats a les obres del nou hospital de Gandia per a despeses de funcionament d’altres centres de salut de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, el socialista ha explicat que els treballs de construcció del nou hospital porten ja massa temps paralitzats i que aquest tipus d’obres “quant més temps estan parades més es deterioren i més costa després tornar-les a engegar”. El socialista ha indicat que algunes zones del nou hospital estaven ja equipades per al seu funcionament, de manera que quan es reprenguen les obres caldrà arreglar nombrosos desperfectes.

D’aquesta manera, ha assenyalat l’edil, Gandia té actualment un antic hospital “amb unes instal·lacions deteriorades” i un nou hospital “les obres de construcció del qual estan paralitzades des de fa massa temps, per la qual cosa serà realment costós tornar-les a engegar”. Segons el parer de Mascarell tot açò suposa al final “un greu perjudici per als gandians, que no compten amb unes instal·lacions mèdiques de qualitat”.

Per açò, els socialistes de Gandia han exigit a Torró “que defense els interessos de la ciutat davant la Generalitat” i reclame a la Conselleria de Sanitat que reactive les obres del nou hospital, una de les infraestructures més necessàries i importants per a Gandia i la comarca de la Safor. Mascarell ha assegurat que les obres inacabades de l’hospital “són la vergonya del PP i de Torró” i ha afirmat que els gandians “estan cansats de les excuses i els retards”.