El Bua Fest Beach Urban Art Gandia arriba este cap de setmana a Gandia

El regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, acompanyat del responsable de l’àrea de Cultura, Nahuel González, ha presentat la primera edició del Bua Fest, un nou espectacle d’art urbà que combinarà pintura de murals amb música i tallers creatius per a tots els públics.

Se celebrarà a la platja de Gandia els dies 28 i 29 de maig al voltant del perímetre del passeig marítim Neptú. “No es tracta només d’una excusa per passar un matí o vesprada a la platja, sinó també d’una ocasió excel·lent per complementar un dia de sol a la nostra ciutat”, ha destacat Mascarell.

Paral·lelament, també s’han programat altres activitats per al dissabte a la vesprada: tallers de reciclatge de grafitis i de tape art, a banda d’un concert de la mà del grup Llobarros. La iniciativa, promoguda pel Departament de Turisme i Platges en col·laboració amb la regidoria de Cultura, busca promocionar Gandia com una destinació atractiva per als visitants, ja que oferix un ampli ventall d’activitats culturals i d’oci per a tothom.

HORARIS

Dissabte 28:

10h: Inici del festival: intervenció dels 21 Murals a l’arena al llarg de la Platja Nord.

18:30 a 20:30h – Taller de reciclatge del grafiti (de Tripas Aerosol) a l’escenari 2 (Illes Balears): la finalitat és transformar i reutilitzar els recipients que es fan servir per a pintar murals, d’una manera artística i creativa. Convertirem un pot de spray en una obra única i viva.

18:30 – 20:30h – Taller de Tape Art (Colectivo TAV) a l’escenari 3 (Galícia). Jugar amb cintes adhesives per transformar l’entorn d’una forma creativa. A través del tape art, intervindrem en el mobiliari urbà del Passeig Marítim Neptú, jugant amb els colors i les formes.

19h – Concert Llobarros a l’escenari 1 (Ripoll): Llobarros és un combo de música instro surf, garage punk i exòtica, amb temes instrumentals molt singulars i poderosos. Un recull d’emocionants cançons que formen un explosiu còctel de perles instrumentals, per a ballar i gaudir a ritme de surf i rock&roll.

Diumenge 29:

10:00 a 13:00h – Finalització dels Murals. Podrem gaudir dels murals al llarg del passeig marítim Neptú, i descobrir les interpretacions que han fet els 21 artistes participants.

AUTORS DELS MURALS

Els artistes escollits són: Gus Martínez: Ullal; Gemmgenera: La Delicà de Gandia; Lauinblack: Paella; De Tripas Aerosol: Natura; Xolaka: Eriçó; Garrik: Francesc de Borja; Noé Peiró: Fideuà; MaldeCap: Capella neogòtica del Palau Ducal; Elisa Basilisa: Taronges; Salva Mascarell: La mar; Marta Torres: Suquet de peix; José Ramón Borràs: Colors de Cel i Mar; Danny: Grau de Gandia; Mentalink: Garça; Marroiak: Corriol Camanegre; Vicent Faus: Tio de la Porra; Ana Sentieri: Falles; Margarida Riggio: Dansa Valenciana; Amanda Reyes: Tinglaos; Lamomi: Porrat 21; Mr. Danga: Auir.