El camp de golf de la marjal: 300.000 euros tirats al fem per part del PP

S’esgota la legislatura i es demostra que el pla d’usos de la marjal ha sigut sinó una excusa per a intentar situar un camp de golf en la zona. El previsible rebuig dels marjalers, que el propi Govern local del PP reconeix obertament, se suma a l’expresaat per l’oposició en diverses ocasions i al que va manifestar la ciutadania en presentar més de 3.000 al·legacions al projecte. En total, el capritx d’Arturo Torró ja li ha costat ja a Gandia més de 300.000 euros entre la redacció del projecte, les nombroses modificacions i el propi camp de golf

Ja el 12 de juliol de 2011, el govern del PP va afirmar haver rebut l’informe favorable de la Conselleria d’Infraestructures de la Generalitat per a la construcció d’un camp de 18 forats en la marjal sobre una superfície de 150.000 metres quadrats al costat del club de tennis Gandia, encara que la pròpia Conselleria desautoritzava la construcció d’edificacions al voltant com el govern municipal pretenia.

És després d’esta “autorització” quan es comença a redactar l’anomenat Pla Especial de la Marjal, és a dir, adequar la zona als interessos golfístics en lloc de partir de les necessitats mediambientals de la zona i el consens amb els propietaris. Aquell pla especial, que va rebre més de 3.000 al·legacions ciutadanes, va prosperar únicament amb el vot favorable del PP. Ara, després de més de 300.000 euros gastats (quasi 170.000 per la seua redacció a EVREN en un procés per invitació; 60.000 euros en el camp de golf i quasi 100.000 en modificacions) pot quedar en paper mullat.

El regidor socialista Vicent Mascarell ha exigit a l’alcalde, Arturo Torró “que pague de la seua butxaca els més de 300.000 euros que s’han tirat al fem. Ens preguntem si després de la despesa i haver-hi rebutjat les nombroses al·legacions assumiran algun tipus de responsabilitats polítiques”.