El Campus de Gandia acollirà els dies 16 i 17 de juny el primer Congrés Internacional de Noves Narratives a la Societat Digital

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat pel director del Campus de Gandia de l’UPV, Jesús Alba, i codirectora de la iniciativa, Nadia Alonso, han presentat aquest matí en roda de premsa el Congrés Digit-All, Congrés Internacional de Noves Narratives a la Societat Digital que se celebrarà els dies 16 i 17 de juny a la Universitat Politècnica de València- Campus de Gandia.

La iniciativa està comandada per un grup de professors i professores del Campus de Gandia, la Universitat Internacional de La Rioja i la Universitat de Castella-la Manxa, que han volgut llançar una necessària reflexió acadèmica al voltant de les noves formes de comunicar-nos, en canvi constant a causa de l’avenç de les noves tecnologies.

“Aquest congrés ens torna a posicionar com a ciutat líder en àmbit de les noves tecnologies i la digitalització. La transformació en la forma de comunicar-nos en una societat cada vegada més globalitzada i hiperconnectada, mereix una anàlisi profunda, que és el que vol propiciar aquest congrés” ha declarat la primera autoritat municipal qui ha recordat que ara mateix conviuen generacions que tenen dificultats a l’hora d’utilitzar el telèfon mòbil amb altres no coneixen i no entenen un món sense internet.

En la seua intervenció, Prieto ha afirmat que aquest congrés “té el gran repte de debatre al voltant de la comunicació a la societat digital, des dels nous formats audiovisuals fins a les formes que tenim d’accedir a la informació, la proliferació de les ‘fake news’ o la transformació de la publicitat, entre altres aspectes”.

L’alcalde ha posat en valor “l’estreta relació entre l’Ajuntament de Gandia i el Campus de Gandia, que treballen de la mà per aportar coneixement, formació, entreteniment i reflexió sobre assumptes d’actualitat que ens competeixen a tots” i ha animat a les persones interessades a apuntar-se a aquesta primera edició.

Per la seua banda, Jesús Alba ha incidit en la feina que fan els professors del Campus en l’àmbit de la comunicació i les noves tendències que s’apliquen en aquest camp i ha destacat que aquesta iniciativa s’està gestant des de fa més d’un any .”Volem que no tot es quede a l’aula, que hi haja més iniciatives sobre les titulacions que tenim”.

Sobre el congrés, el director del Campus ha informat sobre aspectes que s’abordaran com ara la complicació que suposa adaptar els missatges als diferents suports i públics que els utilitzen; les fake news; el metavers; innovació a les noves narratives; o la revolució podcast, entre altres temes.

Finalment, Nadia Alonso ha explicat que la intenció dels organitzadors ha estat abastar molts temes als diferents simposis que recullen apartats de màxima actualitat. Els simposis seran on-line i presencialment es comptarà amb la presència dels acadèmics del món acadèmic i professional.

Les inscripcions es poden fer a www.digit-all.org i les ponències, que se celebraran a l’Aula Magna del Campus, també podran ser seguides per streaming.