El candidat a l’alcaldia de Gandia Víctor Soler està esguitat per la trama corrupta Púnica i representa el pitjor PP de Torró

“El nomenament de Víctor Soler com a candidat del PP a l’Alcaldia de Gandia és la pitjor notícia que pot rebre una ciutat moderna, culta, educada i de progrés com és Gandia. Víctor Soler està esguitat per la trama corrupta Púnica i, a més, representa la continuïtat del pitjor PP d’Arturo Torró: el PP que va afonar Gandia en una important crisi econòmica i reputacional, el PP dels ‘saraos’ i el PP que no pagava a ningú”. El PSPV-PSOE de Gandia ha valorat d’esta manera la designació de l’edil Soler, també conegut com “el dofí de Torró”, com a candidat a l’alcaldia.

Un anunci realitzat per Isabel Bonig este matí que, per als socialistes, implica que un edil com Soler, “que s’ha amagat en el seu aforament per la seua condició de diputat durant tota la legislatura, i que no ha donat cap explicació sobre la seua relació amb la trama corrupta de la Púnica, siga elegit pels populars com a candidat a dirigir Gandia la pròxima legislatura”.

El portaveu del PSPV de Gandia, José Manuel Prieto, ha recordat que el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 6, Eloy Velasco, posseeix un ampli informe en el qual detalla totes les proves i indicis recopilats fins ara sobre les aventures de la trama Púnica a l’Ajuntament de Gandia.

“Són 32 correus electrònics, tres cadenes de missatges (dos de whatsapp i una altra del ‘messenger’ de Facebook) els que apareixen reflectits en l’informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de més de 300 pàgines que conclou que durant els anys 2012, 2013 i 2014 la trama Púnica va treballar per al PP i que estos serveis van ser sufragats per l’Ajuntament”, ha afirmat el portaveu dels socialistes gandians.

js018sa001

Segons el document de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil, se li adjudica la presumpta comissió dels delictes de frau, suborn i malversació de cabals públics en els seus tractes amb la trama ordida per Alejandro de Pedro, líder de xarxa corrupta. Este informe atorga un paper més rellevant a Víctor Soler, a qui no solament li situen com a “coneixedor” de les irregularitats, sinó també com “l’interlocutor directe d’Alejandro de Pedro en la determinació dels treballs reputacionals a realitzar i la manera de sufragar-los”. Això sí, “amb el vistiplau de l’alcalde Arturo Torró, beneficiari dels serveis reputacionals”.

Per tot això, segons els socialistes, “els gandians no es mereixen a un candidat que està associat a una trama corrupta”, ha subratllat Prieto, qui ha apuntat que “molt mal han d’estar les coses en el si del PP de Gandia perquè Bonig, sense cap pudor, haja designat a dit a Soler”.

Notícies relacionades: