El Centre Històric consolida el projecte de ‘La Morada’ amb el suport de comerciants i hostalers

El regidor de Seguretat Ciutadana, Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau, ha comunicat hui que, en la línia de continuar avançant en un model de ciutat més amable, segura i sostenible, i comptant amb el suport de comerciants i hostalers, el Govern local ha de prendre una sèrie de mesures destinades a consolidar el projecte de “La Morada” en el Centre Històric a partir d’este divendres.

Arnau ha recordat que este projecte de restricció del trànsit ha obtingut excel·lents resultats en el cas de la primera línia de platja arribant a ser reconegut per la Generalitat Valenciana en la V edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible de la Comunitat Valenciana, i ha explicat que les mesures que van a aplicar-se en el cas de centre Històric estan dirigides a reduir el trànsit de vehicles a la zona de centre de la ciutat perquè la ciutadania puga gaudir d’un espai lliure de fums, augmentant la seguretat i gaudint de més espais per als vianants per respectar les distàncies.

“Amb esta implantació complim amb una de les obligacions que ens imposaran d’ací a poc temps des d’Europa”, ha destacat el regidor socialista, qui ha recordat que fa mesos, tant al passeig de les Germanies a l’altura del Teatre Serrano, a la plaça Duquessa Maria Enríquez com al carrer Sant Francesc de Borja, es van instal·lar senyals on s’indicava que s’accedia a un espai eminentment de vianants i que l’accés amb vehicles es limitava a veïns i entrada als pàrquings municipals.

D’esta manera, a partir d’este divendres sí que imperarà una prohibició de circulació excepte vehicles autoritzats, residents i aquelles persones que acudisquen als pàrquings municipals del Centre Històric i el Prado on els clients disposaran d’una hora d’estacionament gratuït. “No estem aplicant mesures noves. Fa trenta anys ja es van aplicar al carrer Major, Sant Francesc de Borja o el carrer Verge del Grau i l’èxit ha estat patent. Són mesures que han estat consensuades amb comerciants, veïns i hostalers, i on s’han tingut en compte algunes de les propostes de millora que s’han realitzat”, ha indicat.

Pel que fa als canvis en el trànsit, s’han redissenyat els fluxos de trànsit per a solucionar dos punts on es podrien produir embussos i que s’instal·larà la senyalització definitiva des de hui mateix. D’esta manera, els dos canvis més importants es produïxen a l’enllaç del carrer Vallier amb el passeig de les Germanies i Rausell amb Sant Francesc de Borja.

Després de l’anunci, Pedro Izquierdo, president de l’Associació de Comerciants de Centre Històric, ha valorat la mesura afirmant que està basada en el diàleg i el consens: “Des de la implantació de la primera fase hem mantingut converses amb l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, regidors del Govern local i totes aquelles persones implicades en el projecte. Entenem que és una cosa que ja està succeint en totes les grans ciutats i que ací s’està implantant amb consens. Entenem que amb estes mesures es beneficia el comerç, l’hostaleria i la ciutadania en general”.