El Consell de la Infància de Gandia celebra el Dia del Llibre amb ‘Raps per a la pau’

Amb motiu del Dia del Llibre, hui 23 d’abril, la regidora delegada d’Infància, Liduvina Gil, acompanyada pel regidor delegat de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB) de Gandia, José Manuel Prieto, ha assistit hui a la Casa de la Cultura de Cultura Marqués de González de Quirós per a presentar ‘Gandia, infància poètica: raps per a la pau’, un acte on els xiquets i xiquets de 8 centres educatius de la ciutat han construït un rap per al Dia del Llibre. La celebració de l’activitat estava prevista a la plaça del Rei Jaume I, però s’ha traslladat a la Casa de la Marquesa a causa de la imprecisió climatològica en esta primera jornada.

Cal recordar que esta iniciativa s’ha portat endavant gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia i el Consell de la Infància, i és la primera de les 10 activitats que les Biblioteques de Gandia han programant per a celebrar l’efemèride de la Setmana del Llibre.

Així, l’acte ha estat iniciat per una benvinguda que ha continuat amb a la interpretació musical per part de l’alumnat. Tot seguit, els menuts i les menudes han participat en un taller de rap que ha comptat amb la presència de l’artista valencià Alfons Blue (Malparlat), qui ha proporcionat les ferramentes per a crear entre tots i totes un rap sobre la temàtica del llibre, la lectura i les diferents emocions que ens transmeten. Finalment, l’activitat ha conclòs amb un rap conjunt i una cloenda.

Sobre este acte inaugural de la Setmana del Llibre, Gil ha agraït a l’IMAB la implicació en esta iniciativa que “servix perquè els xiquets i les xiquetes s’habituen a la lectura i a tindre un llibre entre les mans, el que suposa que és el millor que podem fer per a treballar per al futur de la nostra ciutat”.

Per la seua part, Prieto ha destacat que el Consell de la Infància “engrandix el Dia del Llibre i una setmana completa d’activitats que toca tots el públics i que suposa un comboi ciutadà d’hàbit lector en el que Gandia treballa des de fa dècades, i es fa palès en el fet que és en les primeres etapes vitals de l’aprenentatge, les més importants, on l’hàbit lector es fomenta d’una millor manera”.

Per últim, també recordar que, a banda del cartell d’activitats programades per a hui, la ciutadania de Gandia també pot visitar la primera planta de la Biblioteca Central per a gaudir de l’exposició ‘Ciutat desvetlada’, que romandrà oberta al públic fins al 31 de maig. Per a assistir a la resta d’activitats, que compten amb aforament limitat, cal inscriure’s i reservar lloc a través del WhatsApp  678 837 402, telefonar al 96 295 95 92 o escriure al correu biblioteca@gandia.org.