El Consell de la Infància de Gandia finalitza la tercera edició amb rècord d’activitats

El Saló de Plens de l’Ajuntament de Gandia va acollir divendres passat la cloenda del curs 2020-2021 del Consell de la Infància. Un acte presidit per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i on van estar presents Carles Peiró, president de Consell de la Infància; Roser Garcia, secretària del Consell de la Infància; els consellers i conselleres de la present edició, així com l’edil responsable d’Infància, Liduvina Gil; i representants dels grups polítics municipals.

En primer lloc, Morant va celebrar que l’acte de cloenda del curs pogués realitzar-se de manera presencial després d’un any atípic marcat per la pandèmia. Un curs on els 32 integrants de la III edició de Consell de la Infància de Gandia, representants dels cursos de 5é i 6é de Primària dels 15 centres educatius adherits al programa, han treballat perquè les opinions de la infància siguen escoltades i s’implanten programes que facen de Gandia una ciutat adaptada a les necessitats dels xiquets i xiquetes.

Al llarg de set sessions s’han desenvolupat diferents propostes algunes de les quals ja s’han pogut implantar mentre que altres estan en fase d’estudi i desenvolupament. Entre les propostes presentades pels integrants del Consell d’aquest any destaquen aquelles relacionades amb la creació de més espais que puguen gaudir els menors com parcs i jardins; l’ampliació dels carrils bici per disminuir el nombre de vehicles en circulació i reduir la contaminació; implantar activitats gratuïtes a les instal·lacions esportives; o instal·lar papereres amb compartiments per fomentar el reciclatge.

Sobre les propostes, l’alcaldessa ha afirmat que “la vostra tasca és fonamental per aconseguir una ciutat amable, acollidora, lliure i democràtica, aportant una visió que potser els adults, hem oblidat” i va posar en valor que la present edició no s’ha limitat a la presentació de propostes sinó que ha generat multitud d’activitats al llarg de l’any amb la finalitat de promoure i donar visibilitat als drets de la infància i adolescència de Gandia.

“Heu desenvolupat activitats que han coincidit amb dates assenyalades, manifests, rodes de premsa, aparicions en els mitjans de comunicació… Totes elles relacionades en la promoció dels drets recollits en la Convenció dels Drets de l’Infant i que han permés que la nostra infància i adolescència estiga present en l’àmbit mundial, amb la vostra representació”.

Per finalitzar, Diana Morant va agrair la tasca feta per tots els consellers i conselleres. “Gràcies, de veritat, pel vostre esforç i pel treball desenvolupat, que ha permés que Gandia siga reconeguda com una ciutat amigable, inclusiva i millor per a tots i totes”.