El contracte de vials suposarà un colp mortal per a les empreses d’obra pública de Gandia i comarca

El Grup Municipal Socialista ha demanat hui al Govern del PP que el contracte de concessió de vials i obres públiques, que hipotecarà a Gandia durant els pròxims 20 anys i que es pretén adjudicar a 3 mesos de les eleccions municipals, es deixe damunt de la taula. Així, el portaveu socialista, Vicent Mascarell, ha sol·licitat que “s’encete un procés de diàleg i debat entre els representats del sector de la construcció de Gandia i comarca, i se’ls escolte”.

 

Durant les últimes setmanes, diversos empresaris del sector de l’obra pública de la Safor han fet arribar al Grup Socialista la seua preocupació per este procés de contractació, publicat en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el passat 8 de setembre. “Açò suposarà un colp mortal per a desenes de xicotetes i mitjanes empreses que es dediquen a l’obra pública a Gandia i la comarca. Per tant, li demanen al alcalde, Arturo Torró, què pense en els efectes que pot ocasionar a este sector”, ha indicat Mascarell.

 

Cal destacar que l’aval que s’exigeix és d’1,5 milions d’euros. Per això, Vicent Mascarell s’ha preguntat “quina empresa té hui en dia eixa quantitat de diners per a presentar-se a este contracte”. Per tant, sols podran optar a una adjudicació d’esta magnitud grans constructores de fora de la comarca. Cal recordar la promesa electoral d’Arturo Torró, en el sentit que serien les empreses locals les que optarien a les obres públiques de l’Ajuntament.

 

Este contracte tracta d’adjudicar a una sola empresa totes les intervencions de manteniment i obres menors de carrers per un valor total de 68.420.222 euros, una quantitat econòmica que no s’ajusta al pla de viabilitat municipal.