El cor de la ciutat tanca el cicle #EstiuFestiu als barris

El cicle #EstiuFestiu als barris de Gandia finalitza l’11 i 12 de setembre pròxims al Centre Històric. El regidor d’Escena Urbana i Política Festiva, José Manuel Prieto, acompanyat del programador i tècnic municipal Juanjo Payá, han presentat les activitats, sota el lema La Festa al Cor de la Ciutat.

Durant dos dies, els carrers i places del centre acolliran diversos formats amb actuacions musicals, ball, dansa, teatre… “La filosofia de la programació és, d’una banda, suplir l’absència de les festes dels barris i la Fira i Festes de Gandia, portar alegria, dinamitzar el carrer i donar suport al sector cultural, també molt castigat per les conseqüències de la crisi sanitària. Volem demostrar que és compatible organitzar activitats culturals i respectar i garantir les normes de seguretat enfront de la covid-19”, ha assegurat l’edil socialista.

Per la seua banda, Payá ha explicat que a l’igual que ha passat amb la programació del Borja Port Art (durant l’estiu al Moll dels Borja) o amb La Mar de Teatre (presentada recentment), s’aprofiten espectacles programats per a la Fira i Festes, que no s’hi podran realitzar després de la suspensió de les festes majors de Gandia. Així, la programació continuarà durant la tardor amb formats reduïts” o d’altres de major aforament, però amb control d’accés i respectant les normes de seguretat.

PROGRAMA

Pel que fa al programa ‘La Festa al Cor de la Ciutat’, l’11 de setembre, de 18 a 20 hores, i haurà micro-espectacles amb músiques del món al carrer Major i dansa i ball a la Vilanova. El dia 12, teatre a la Vilanova i música i dansa al carrer Major. També hi haurà música itinerant abans o després de les actuacions.

S’hi ha programat dos espectacles d’un format més gran: en primer lloc, el divendres 11, a les 20.30 hores, a la plaça de l’Escola Pia, la banda Tito Portet presenta el seu segon treball, ‘Bon Port’ (2019) amb ritmes tradicionals del Carib i el Pacífic. I el dissabte 12, a les 20 hores, a la plaça del Tirant, el musical ‘Top Talent’, espectacle d’un impacte visual increïble, amb música, coreografies, foc i un equip acrobàtic amb artistes formats al Circ del Sol, arrodonit amb la veu de Mireia Ortiz.

Perquè el públic hi puga assistir amb total garantia, s’han establert uns protocols que garantixen en tot moment la seguretat de les persones assistents. Així, cal tindre en compte que l’assistència és gratuïta, però l’aforament està limitat a 350 persones. Per poder accedir caldrà fer un registre previ a la web municipal www.gandia.org (a partir del pròxim dilluns), on s’haurà d’indicar el nom, DNI i número de telèfon. Cada persona podrà sol·licitar un màxim de 2 entrades.