El desinterés del govern del PP en agriculta posa en risc la clementina primerenca

El govern del PP té abandonat els llauradors de Gandia. Des de que ostenta la regidoria Toni Rodríguez no s’ha reunit cap vegada el Consell Agrari Municipal, l’òrgan consultiu que la passada legislatura es reunia trimestralment i des del qual el sector consensuava problemes i solucions perquè l’Ajuntament actuara. Conseqüència del desinterés del PP en matèria agrícola és que la campanya de tractament de la mosca de la fruita no s’haja iniciat a Gandia com ha passat en altres pobles com Xeresa. Això posa en risc la comercialització de la clementina primerenca. Però no sols preocupa el retard, sinó que els llauradors no té cap informació sobre la data prevista d’inici ni dels insecticides químics autoritzats.

A l’abandonament de l’agricultura a la seua sort se suma la sequera que patim. Com en tants altres temes, els llauradors no disposen d’informació sobre el nivell freàtic a conseqüència de la inexistencia de pluges. Per tot això, els socialistes demanem la convocatòria urgent del Consell Agrari Municipal perquè s’acorde iniciar quan abans els tractaments contra la mosca de la fruita i es prenguen les mesures oportunes davant el risc que suposa la sequera.

Per al vicesecretari general del PSPV-PSOE a Gandia, José Manuel Prieto “El govern del PP té abandonats els llauradors com tants altres col·lectius amb els que no pot fer negoci” i li demana a Toni Rodríguez “es prenga seriosament l’agricultura de Gandia perquè encara són moltes les famílies que depenen d’ella i la taronja és, a més, un símbol de la ciutat” i recorda que “Toni Rodríguez cobra 44.000 euros anual com a regidor i, com qualsevol altre treballador, se’ls hauria de guanyar”.