El deute amb proveïdors de l’Ajuntament de Gandia es reduïx en un 62% en 14 mesos

L’Ajuntament de Gandia pagarà entre el 5 i el 12 d’agost més de 4,5 milions d’euros a proveïdors que tenien factures pendents de l’anterior legislatura. D’esta manera, la pràctica totalitat del deute comercial estarà liquidat fins a finals del 2015.

“Tots sabem la situació que vam heretar després que el PP pujara els impostos un 21% i realitzara dos pagaments de proveïdors per deixar el deute a 0. Tot i així, quan vam accedir al govern ens vam trobar amb prop de 55 milions d’euros en factures pendents de pagament. Tot això amb un govern del PP que va endeutar la ciutat en 134 milions d’euros en 4 anys”, ha indicat el coordinador general d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori.

Cal destacar que en 13 mesos s’han pagat factures a empreses i autònoms per valor de 34,2 milions d’euros gràcies a fons propis (16,8 milions d’euros) i l’avançament del PIE (17,4 milions d’euros). “Açò suposa una empenta a l’economia de la nostra ciutat, ja que són les empreses els responsables de generar ocupació i riquesa. I tot mentre complim amb tots els compromisos mensuals des que vam accedir al govern. Estem demostrant que amb una bona gestió econòmica, sí que es pot tirar endavant l’Ajuntament de Gandia”, ha recalcat Gregori.

Respecte als pagaments que es faran efectius durant els pròxims dies, cal destacar que es liquidarà el deute amb el Consorci de Bombers en abonar 1.734.773,15 euros, després d’haver acordat amb la Diputació de València el pagament de la resta del deute pendent. Altres empreses que cobraran els seus treballs són les relacionades amb la neteja d’edificis públics o el manteniment de parcs i jardins. A més, s’abonarà el corresponent deute de les obres de remodelació de la plaça del Jardinet, de la qual no s’havia pagat cap quantitat fins a l’inici d’esta legislatura. Així com els prop de 171.000 euros que es devien a la Mancomunitat de Municipis de la Safor d’un total de mig milió que es devia; o un total de 231.923,64 euros a l’empresa La Marina Gandiense dels prop de 2 milions d’euros pendents corresponents a la passada legislatura, entre d’altres.

Finalment, Gregori ha destacat que “el balanç dels primers 13 mesos és positiu i seguim el camí marcat. Crec que a finals del 2018 podrem estar pagant a 30 dies, cosa que seria una fita històrica a Gandia. Tot això és gràcies a tota la ciutadania i a l’estalvi en la despesa que ha realitzat el Govern local actual”.