El fiscal abre una causa general por la pérdida y destrucción de documentación por parte del gobierno del PP

El fiscal de Gandia, a instàncies del jutjat d’instrucció número 2 de la localitat, dins del procediment de diligències contra l’alcalde Arturo Torró està disposat a obrir una causa general per la pèrdua i destrucció d’informació municipal. Arran de les nombroses demandes fallades en contra per no facilitar-la a l’oposició i l’incompliment de les sentències, exigeix a l’Ajuntament de Gandia que emeta “informe sobre els aspectes que l’informe anterior va deixar de costat, principalment el referent a les dues sentències esmentades i el problema informàtic ocorregut al gener de 2014” davant els reiterats intents i falta de resposta del govern del PP.

L’escàndol per la destrucció d’informació en discos durs no ha passat desapercebut per al fiscal que investigarà la sorprenent destrucció de tota la informació comptable de l’empresa pública dies després que una sentència obligara al govern del PP a facilitar-li-la al regidor Vicent Mascarell. La resposta de l’Ajuntament de Gandia no convenç al fiscal ja que “res es diu sobre les dues sentències de la jurisdicció contecioso-administrativa aportades pel denunciant” que es troben pendent de compliment i que “l’Ajuntament de Gandia de cap manera dóna resposta als fets denunciats, ja que en primer lloc no es refereix a totes les peticions d’accés a informació que parla el denunciant sinó solament algunes d’elles i, a més, tampoc aclareix com van ser contestades i si es va permetre o no l’accés a esta informació”.

Per al regidor socialista denunciant, Vicent Mascarell, el dictamen del fiscal del jutjat d’instrucció número 2 de Gandia mostra que “la justícia és cega, però no és ximple i comença a estar farta de les trampres i enganys del govern del PP”. I afegeix que “el fet de no mostrar tota la informació dóna a pensar que hi ha informacions que no volen que es coneguen i deuen ser molt serioses quan després de dues sentències en contra segueixen resistint-se a facilitar-les a l’oposició”.