El gerent d’IPG dimiteix dues hores després que el govern ho negue en una comissió

Sembla ser que dues hores són suficients per a que presente la dimissió, i s’accepte, un dels membres més importants de l’organigrama del govern del PP: el gerent de l’empresa pública Iniciatives Públiques de Gandia, Daniel Furió. Això és el que es desprèn del que va passar ahir a Gandia, donat que el govern municipal va anunciar la dimissió de Furió només dues hores després de que el regidor socialista Vicent Mascarell preguntara en la comissió d’Alcaldia i Règim Interior pels rumors que apuntaven a un cessament en les funcions del gerent d’IPG. Una pregunta que va rebre com a contestació un “no” rotund per part del portaveu del govern, Víctor Soler.

Aquest nou episodi rocambolesc en el dia a dia del govern del PP ha fet saltar les alarmes, perquè per als socialistes, aquesta qüestió demostra dues possibilitats: o que Víctor Soler va tornar a mentir, com ja és costum en ell, o que existeix una vertadera crisi interna en el govern de la majoria absoluta del PP, on passen coses sense que ningú se n’adone. Només així s’explica que a les 12 hores el govern negara una dimissió que a les 14 hores apareixia en l’ordre del dia del consell d’administració de l’empresa pública que tindrà lloc demà.

En valoracions del portaveu i secretari general del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo, la història d’aquesta dimissió és un compendi de les dues circumstàncies. Així, per a Orengo, la vertadera raó de la dimissió de Furió és que “no estava disposat a realitzar determinades transaccions econòmiques en contra del criteri de Torró i estava fart del circ en que el PP havia convertit l’empresa pública en només un any i mig de govern”.

I és que els socialistes han recordat la importància que per a l’estratègia del PP tenen les empreses públiques, donat que totes les grans operacions de compra-venda de Torró, així com gairebé tota la llista d’endollats que a poc a poc van destapant els socialistes, s’estan forjant i executant des de l’empresa pública IPG. Així, Orengo ha recordat casos concrets com la compra de la Citroën, el lloguer de Cocoloco, els xiringuitos, la compra de les boleres de la platja, o l’elaboració d’informes privats de part com el de la situació de l’edifici Innova, o els acords amb les televisions privades de la ciutat i el pagament de més d’1,7 milions d’euros a cadascuna d’elles.

Tot aquest “embolic” en que el PP ha convertit l’empresa pública IPG, així com l’existència de manifestes divisions entre les dues peces clau de l’entramat de les mercantils públiques, Carlos Bolta i Daniel Furió, han acabat amb la dimissió del segon, que no ha pogut suportar les pressions d’un Torró que està fent créixer de manera desorbitada el deute de la ciutat des de l’empresa que el propi Furió estava dirigint.

Curiosament, els socialistes, després de la pregunta de Mascarell en la comissió d’ahir, van donar el protagonisme de la campanya de “El enchufado de la semana” al que demà deixarà de ser gerent d’Iniciatives Públiques, donant pas així a l’arribada d’un nou endollat del govern del PP. Un nou estómac agraït que, a més, serà dels importants, perquè és un dels càrrecs que més cobra en el consistori.