El GMS presenta dues propostes al plenari per defensar els interessos dels ciutadans amb el copago farmacèutic i els desnonaments

La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Ana Garcia, argumentarà al proper plenari ordinari que se celebrarà aquest dijous dues propostes dels socialistes amb les quals busquen defensar els interessos dels ciutadans amb dos problemes d’actualitat: l’anomenat “copago” farmacèutic i els desnonaments.

En primer lloc, Garcia defensarà una declaració institucional per tal d’instar a la Generalitat Valenciana a prendre una mesura semblant a la que s’ha portat a terme a Andalusia i que beneficia als pensionistes. Es tracta de demanar que s’adapte el sistema comptador de la SIP per al “copago” al màxim que ha de pagar cada pensionista segons el Reial Decret.

Tal i com ha explicat la regidora socialista, el RD 16/2012 estableix uns imports màxims de 8 euros al mes per a pensions inferiors a 18.000 euros anuals i de 18 euros per a pensions d’entre 18.000 i 100.000 euros a l’any. Tot i això, tots els pensionistes, segons el RD, hauran d’abonar el 10% del preu dels medicaments.

A la Comunitat Valenciana, però, s’ha establert un màxim de 30 euros mensuals per als medicaments, assenyalant que la quantitat que els pensionistes paguen de més serà retornada trimestralment per la Conselleria. Una situació que, per als socialistes, “no afavoreix en res a les butxaques dels majors, que estan pagant massa cares les polítiques del PP”,  per la qual cosa demanen l’adaptació del sistema comptador de la targeta SIP per tal d’evitar que es paguen aquests diners de més que tardaran tres mesos a ser retornats, tal i com ha explicat Garcia

Paralització dels desnonaments i lloguer social

El Grup Municipal Socialista ha presentat al plenari una altra declaració institucional davant la incongruència que suposa que les entitats bancàries rescatades amb diners públics continuen realitzant desnonaments a famílies que ho estan passant malament.

La moció proposa que l’Ajuntament inste a l’Estat a que negocie amb entitats com Bankia, rescatada amb diners de tots els espanyols, a paralitzar els procediments de desnonaments i establir un parc immobiliari  conformat amb les vivendes producte dels desnonaments ja realitzats i es destinen a crear un servei de lloguer social, pensat per a ubicar a aquelles famílies que han patit desnonaments els darrers mesos.

Garcia, que també defensarà aquesta proposta al plenari, ha dit que “no és just que ciutadans que amb els seus impostos paguen part del rescat a Bankia estiguen patint desnonaments en els quals, a més, no se’ls accepta la dació en pagament, obligant-les a quedar-se sense un sostre on viure”.